MY KTEO

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αναβολή για μετά τον Απρίλιο ζήτησε ο Κούγιας - «Όχι» από το δικαστήριο


Αναβολή της δίκης της Ρούλας Πισπιρίγκου ζήτησε το πρωί της Δευτέρας (9/1) ο συνήγορός της, Αλέξης Κούγιας, με την απάντηση ωστόσο στο αίτημά του να είναι αρνητική.

Στο δικαστήριο δήλωσε: «Βρίσκομαι στη δύσκολη θέση για προσωπικούς λόγους και υγείας και εργασίας να ζητήσω αναβολή.

Έχω παραδώσει από την Πέμπτη δικόγραφο με δίκες στις οποίες μετέχω με 18μηνα και άλλα ζητήματα, όπως παραγραφές. Σήμερα έχω δίκη στο ΜΟΕ και στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων και στο ΜΟΔ».

O συνήγορος υπεράσπισης της 34χρονης υποστήριξε ότι αύριο έχει δίκη στη Σύρο, ενώ την Τετάρτη απολογείται η κατηγορουμένη για την άλλη υπόθεση.

Ο κ. Κούγιας επικαλέστηκε 35 Μικτά Ορκωτά Δικαστήρια, που, όπως είπε, έχει μέχρι τον Απρίλιο, ενώ προέβαλε και λόγους υγείας.

«Έχω όμως και ζητήματα υγείας με θεραπείες μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου», είπε και συμπλήρωσε «ότι δεν υπάρχει θέμα 18μηνου, ούτε θα προβάλουμε αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης. Παράλληλα, βαίνει προς ολοκλήρωση η ανάκριση για τα άλλα δύο παιδιά. Υπάρχει ο κίνδυνος να διεξάγεται αυτή η δίκη και να εκκινήσει άλλη δίκη ή να συγκροτηθεί άλλο μικτό ορκωτό και να υπάρχουν αντιφατικές αποφάσεις. Ζητώ να αναβληθεί η υπόθεση σε ρητή δικάσιμο μετά τον Απρίλιο».

Ωστόσο, το αίτημα του κ. Κούγια απορρίφθηκε και η δίκη θα γίνει κανονικά.


iEidiseis.gr της Μαίρης Μπενέα