MY KTEO

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Σασμός: Η ζωή του Μαθιού σε κίνδυνο – Τα χρέη του Στεφανή απειλούν να τον πνίξουν


Τον Στεφανή οι fans του «Σασμού» δεν πρόλαβαν να τον γνωρίσουν καλά. Ο τέως σύζυγος της Βασιλικής και πατέρας του Νικηφόρου πέθανε από τα χέρια του Μαθιού πριν ξεδιπλώσει όλες τις «αρετές» της προσωπικότητάς του. Τα μόνα πράγματα που γνωρίζουμε γι’ αυτόν από «πρώτο χέρι» είναι πως διατηρούσε παράνομο δεσμό με την Άσπα με την οποία συναντιόντουσαν σε ξενοδοχεία μακριά από το χωριό κι ότι ήταν στρυμωγμένος οικονομικά γι’ αυτό και συζητούσε να πουλήσει ένα χωράφι, το τελευταίο που του είχε απομείνει, στον Πετρή.

Όμως, καθώς οι εξελίξεις στον «Σασμό» μας φέρνουν όλο και πιο κοντά στο λυτρωτικό τέλος, η προσωπικότητα του Στεφανή αρχίζει να διαφαίνεται ξεκάθαρα. Οι πράξεις του βαραίνουν στους ώμους των ανθρώπων που άφησε πίσω του, της Βασιλικής και του Νικηφόρου, και ακόμα περισσότερο στους ώμους του Μαθιού, ο οποίος νιώθει διπλή την ευθύνη να προστατεύσει την γυναίκα που αγαπάει και το παιδί της.

Η σκιά του Στεφανή βαραίνει στα επόμενα επεισόδια του «Σασμού»
Ο Στεφανής θα κάνει αισθητή την παρουσία του στις ζωές του Μαθιού, της Βασιλικής και του Νικηφόρου με απρόβλεπτους τρόπους, πάντα με την «μεσολάβηση» του Ευθύμη.

Ο Ευθύμης είναι ο άνθρωπος που θα ενημερώσει τη Βασιλική ότι η Νάντια είναι κόρη του Μαθιού, βάζοντας βαθιά το μαχαίρι στο στήθος της γυναίκας και απειλώντας τον γάμο τους.

Όμως, ο Μαθιός, ο οποίος ξέρει πως δεν υπάρχει περίπτωση η Νάντια να είναι δικό του παιδί, θα μεταχειριστεί τα μέσα που του δίνει η επιστήμη για να αποδείξει την «αθωότητα» του. Το αποτέλεσμα θα είναι συγκλονιστικό και για πρώτη φορά η πίστη του Νικηφόρου στον άνθρωπο που γνώριζε ως πατέρα του θα κλονιστεί. Ο Στεφανής είναι ο πατέρας της Νάντιας, την οποία δεν γνώρισε ποτέ αφού, όταν πληροφορήθηκε την εγκυμοσύνη της μητέρας της, εξαφανίστηκε.

Η αποκάλυψη της αλήθειας για την εκτός γάμου σχέση του τέως συζύγου της είναι ένα πλήγμα για τη Βασιλική, η οποία έχει κάνει ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να κρατήσει μακριά από το βλέμμα του Νικηφόρου το πόσο κακά περνούσε στον γάμο της.

Αλλά το μεγαλύτερο πλήγμα δεν έχει έρθει ακόμα. Ο Ευθύμης έχει και άλλα «χαρτιά» στα χέρια του και δεν διστάζει να τα χρησιμοποιήσει. Ανάμεσα σε αυτά είναι και το τεράστιο χρέος που είχε δημιουργήσει ο Στεφανής πριν πεθάνει. Μιλάμε για ένα χρέος – βουνό, συνέπεια των άτυχων οικονομικών χειρισμών του και της εμπλοκής του σε παράνομες δραστηριότητες.

Ο Ευθύμης έχει πάρει στα χέρια του το χρέος και απειλεί τη ζωή και την ακεραιότητα της Βασιλικής και του Νικηφόρου αν δεν πληρωθεί.

Φυσικά, το ποσό για το οποίο συζητάμε ξεπερνάει κατά πολύ τις οικονομικές δυνατότητες του Μαθιού, ο οποίος καταφεύγει στον Αστέρη για πολεμικό συμβούλιο. Εννοείται πως το πρώτο μέλημα του μεγαλύτερου γιου της Καλλιόπης είναι να μην συμβεί τίποτα στη Βασιλική και τον Νικηφόρο.



iEidiseis.gr