MY KTEO

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

Εγκαίνια Πνευματικού - Πολιτιστικού Κέντρου της Μητρόπολης Χαλκίδας

 


Με χαρά ανακοινώνεται, ότι με την Χάρη του Θεού και την κοπιώδη συνεισφορά δωρητών, ευεργετών, αλλά και ειδικών επιστημόνων κατά κλάδο, ολοκληρώθηκε η ανέγερση του Πολιτιστικού-Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς μας Μητροπόλεως Χαλκίδος, επί των οδών Κυκλάδων και Αχαίας στη Χαλκίδα και είναι έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του προς κάθε ενδιαφερόμενο.

Συγκεκριμένα, στο Πολιτιστικό-Πνευματικό Κέντρο υπάρχει αίθουσα ομιλιών και τραπεζαρία, ενώ εκεί έχουν μεταφερθεί η Βιβλιοθήκη της Ιεράς Μητροπόλεως (λειτουργεί κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Παρασκευή από 9:00 π.μ. - 1:00 μ.μ., ενώ κάθε Τετάρτη και Πέμπτη 3:00 - 7:00 μ.μ.) καθώς και η Κοινωνική Υπηρεσία της Ι. Μητροπόλεως. Εκεί στεγάζεται το νεοϊδρυθέν Μουσείο εκκλησιαστικών κειμηλίων, με εκθέματα που μπορούν να διδάξουν στον επισκέπτη την εκκλησιαστική ιστορία του τόπου και την τέχνη που περιβάλλει την λατρευτική ζωή της Εκκλησίας. Στο ίδιο κτίριο θα στεγάζονται οι Σχολές Βυζαντινής Μουσικής και άλλες δραστηριότητες. Στην αυλή του Κέντρου έχει ανεγερθεί Ιερός Ναός προς τιμήν του Αγίου Ιακώβου (Τσαλίκη) «του με συγχωρείτε».

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος επαίνεσε από νωρίς το έργο, που πρόκειται να αγκαλιάσει Πολιτισμό και Πνευματικότητα και, προσκληθείς από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, θα ευλογήσει τα εγκαίνια του Κέντρου, την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023, στις 6:00 μ.μ., στα οποία σας καλούμε, ώστε να συγχαρούμε με την έναρξη λειτουργίας αυτού του λειτουργικού και πολυδύναμου κτιρίου παραγωγής πολιτισμού και πνευματικής καλλιέργειας.