MY KTEO

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Η ασφάλεια των αθλητών δεν εξασφαλίζεται με δωρεές, αλλά με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό


Όταν οι κυβερνήσεις διαχρονικά  αφήνουν τις αθλητικές υποδομές χωρίς τον αναγκαίο αθλητικό, ιατρικό και άλλο εξοπλισμό τότε οι αθλητές, οι γονείς και τα ερασιτεχνικά σωματεία αναγκάζονται να βάζουν το χέρι στην τσέπη για τα απαραίτητα, τότε βρίσκουν έδαφος οι ψηφοθηρικές δωρεές, όπως η πρόσφατη δωρεά απινιδωτή για το γήπεδο Καρύστου, από βουλευτή της ΝΔ.

 

Μόνο στο γήπεδο Καρύστου αθλούνται σε εβδομαδιαία βάση περισσότερα από 100 παιδιά και η ομάδα του ΑΟ Καρύστου, ενώ κάθε Σαββατοκύριακο αγωνίζονται εκ περιτροπής οι ομάδας του ΑΟΚ και του ΑΟ Μαρμαρίου. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στο κλειστό γυμναστήριο Καρύστου, με δεκάδες αθλητές. Με ευθύνη των κυβερνήσεων, εδώ και χρόνια, δεκάδες παιδιά και μεγαλύτεροι αθλητές καθημερινά αθλούνται χωρίς να υπάρχει παρουσία γιατρού ή νοσηλευτή, χωρίς τακτική ιατρική παρακολούθηση με αποτέλεσμα τον κίνδυνο να υπάρξει κάποιο μοιραίο περιστατικό, όπως αποδεικνύουν οι τραγικοί θανάτων νεαρών αθλητών σε χώρους άθλησης ανά τη χώρα. Όλα αυτά δείχνουν ότι ο απαραίτητος απινιδωτής δεν αρκεί για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των αθλητών, αλλά απαιτείται ένα σύνολο μέτρων!

 

Κόντρα στην υποβάθμιση του ερασιτεχνικού αθλητισμού και της υγείας που ακολουθούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις οι αθλητές, οι γονείς και τα ερασιτεχνικά σωματεία πρέπει να διεκδικήσουν την κρατική χρηματοδότηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού, την κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και λειτουργία των αθλητικών υποδομών με όλο το απαραίτητο προσωπικό. Να ενισχύσουν το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που με συνέπεια προβάλει αυτά τα αιτήματα, που δεν αντιμετωπίζει τον αθλητισμό ως εμπόρευμα ή ως πολυτέλεια για λίγους.