MY KTEO

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

Cocooning: Είναι η κατάλληλη στιγμή να χαλαρώσεις και να περιποιηθείς το σώμα σου


Οι γιορτές τελείωσαν. Πέρασες υπέροχα, ήπιες αρκετά ποτήρια κρασί, το παράκανες λιγάκι και με το φαγητό, βγήκες, χόρεψες, υιοθέτησες τα αγαπημένα σου make up looks, άπλωσες γερές δόσεις shimmer στο ντεκολτέ και τώρα ετοιμάζεσαι για την πρώτη μέρα στο γραφείο. Αυτό που σου προτείνω λοιπόν είναι να χαλαρώσεις και να περιποιηθείς το σώμα σου. Είναι ότι καλύτερο μιας και ένα ζεστό μπάνιο με έλαια, το απαλό μασάζ και η σωστή ενυδάτωση θα σε ηρεμήσουν και θα σε προετοιμάσουν. 

Ξεκινάς βάζοντας την αγαπημένη σου μουσική. 

Ζεστό μπάνιο
Είναι ίσως μία από τις περιόδους του χρόνου που ένα ζεστό μπάνιο και όχι ένα σύντομο ντους είναι απαραίτητο. Έλαια, άλατα ή απλώς το αγαπημένο σου αφρόλουτρο θα σε βοηθήσουν. Φρόντισε να είναι ο χώρος ζεστός και η θερμοκρασία του νερού ιδανική που σημαίνει ούτε χλιαρό ούτε καυτό. Σύμφωνα με τους ειδικούς το μαγνήσιο που περιέχουν οι νιφάδες αλατιού βοηθά στην χαλάρωση των μυών όπως επίσης και τα έλαια λεβάντας και ρόδου. Μην ξεχάσεις να ανάψεις ένα κερί με το αγαπημένο σου άρωμα και να τοποθετήσεις στον αυχένα σου μια πετσέτα που έχεις τυλίξει σε μορφή ρολού. 

Ενώ χαλαρώνεις στο μπάνιο μπορείς ταυτόχρονα να απλώσεις μια sheet mask στο πρόσωπο και την ενυδατική σου μάσκα μαλλιών. Παράλληλα λίγο πριν ξεπλύνεις το δέρμα σου κάνε απαλή απολέπιση με μαύρη ζάχαρη και μέλι. Αμέσως μετά το δέρμα σου θα είναι super απαλό και πλούσια ενυδατωμένο. 

Μάσκες χεριών και ποδιών 
Σε αυτό το σημείο θα σου προτείνω να εφοδιαστείς με τις ειδικές μάσκες που υπάρχουν στα beauty καταστήματα. Περιέχουν τις κατάλληλες συνθέσεις και το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να τις φορέσεις και να χαλαρώσεις στον καναπέ σου. Αν έχεις ήδη τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή. Αμέσως μετά το μπάνιο. Αν πάλι δεν έχεις μπορείς να αναμείξεις την ενυδατική σου κρέμα με το αγαπημένο αιθέριο έλαιο, να απλώσεις μια πλούσια στρώση στα πόδια σου με έμφαση στις φτέρνες και τα πέλματα και να τυλίξεις τα πόδια με διάφανη μεμβράνη. Το αφήνεις να δράσει για 20 περίπου λεπτά. Αφαιρείς τη μεμβράνη και κάνεις απαλό μασάζ ώστε να απορροφηθούν καλά τα προϊόντα. 

Dry Brushing 
Η ιδανικότερη ώρα είναι το πρωί. Ξεκινάς με κυκλικές κινήσεις στην κοιλιά δεξιόστροφα χωρίς πιέσεις. Στα ευαίσθητα σημεία του σώματός όπως είναι το στήθος και οι μασχάλες η πίεση είναι απαγορευτική επίσης. Αφού κάνεις περίπου δέκα κύκλους στην κοιλιά συνεχίζεις με τα πόδια. Όλες οι κινήσεις είναι ανοδικές από τις πατούσες προς τις γάμπες. Στα γόνατα, επειδή υπάρχουν λεμφαδένες, κάνεις επίσης μερικές κυκλικές κινήσεις και συνεχίζεις. Από το γόνατο και πάνω καλό είναι να ασκήσεις λίγη περισσότερη πίεση για την κυτταρίτιδα.

Στα χέρια ξεκινάς από το ραχιαίο κομμάτι με κινήσεις και συνεχίζεις προς την κλείδα του λαιμού. Εκεί που καταλήγει το πρόσωπο εκεί καταλήγει και το σώμα. Αμέσως μετά το dry brushing κάνεις ντους με χλιαρό νερό και απλώνεις την ενυδατική σου κρέμα. Αν ταλαιπωρείσαι με τα πρηξίματα προτίμησε να κάνεις dry brushing και ντους το βράδυ, λίγο πριν πέσεις για ύπνο. 



tlife.gr
Photos: iStock