MY KTEO

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

myHealth: Πώς θα λειτουργεί ο ψηφιακός ιατρικός φάκελος – Εντάσσονται και νοσοκομεία


Διευκρινίσεις για τη λειτουργία του myHealth έδωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Η εφαρμογή για το my Health είναι ήδη διαθέσιμη για να την κατεβάσουν οι συμπολίτες μας. Μέσα σε λίγες εβδομάδες – θα σας έλεγα σε λιγότερο από 2 εβδομάδες- εμπλουτίζεται και πλέον γίνεται πρόπλασμα του ιατρικού φακέλου. Στην εφαρμογή αυτή ο πολίτης έχει πρόσβαση στα στοιχεία της συνταγογράφησής του, στα στοιχεία των παραπεμπτικών εξετάσεων και στις ιατρικές διαγνώσεις. Ποιο είναι το επόμενο βήμα; Τα αποτελέσματα των εξετάσεων» τόνισε ο κ. Πιερρακάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ.

«Έτσι πολλά δημόσια νοσοκομεία που έχουν έτοιμα συστήματα, εντάσσονται στην εφαρμογή και τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους οι πολίτες θα μπορούν να τα βλέπουν εκεί, όπως τα βλέπουν σε ένα διαγνωστικό κέντρο. Άρα σε λίγες εβδομάδες η εφαρμογή αυτή γίνεται το πρόπλασμα του ιατρικού φακέλου» συμπλήρωσε. 

Πιερρακάκης: Μέσα στην επόμενη διετία θα έχουμε κτηματογραφήσει το σύνολο της χώρας
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης μίλησε και για το Κτηματολόγιο. «Σε έναν χρόνο από σήμερα θα έχουμε μόνο κτηματολογικά γραφεία» είπε και πρόσθεσε πως «μέσα στην επόμενη διετία θα έχουμε κτηματογραφήσει το σύνολο της χώρας, αυτό για το οποίο μιλάμε για δεκαετίες ». Παράλληλα επεσήμανε πως «κάθε υπηρεσία πρέπει να ξανασχεδιαστεί με επίκεντρο τον πολίτη. Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ στην Ελλάδα…  από τη γέννηση μέχρι την απώλεια της ζωής».

Έρχεται τηλεφωνικό κέντρο για όλο το Δημόσιο
Ο κ. Πιερρακάκης προανήγγειλε ότι έρχεται τηλεφωνικό κέντρο για ολόκληρο το Δημόσιο. «Έχουμε προβλέψει να υπάρξει ένα τηλεφωνικό κέντρο για όλο το Δημόσιο όπως υπάρχει το 1555 που δουλεύει νομίζω πολύ ικανοποιητικά. Θα το διευρύνουμε και θα δουλέψει για όλο το Δημόσιο. Όποιο πρόβλημα κι αν έχει κάποιος θα μπορεί να καλεί εκεί και να εξυπηρετείται. Αυτό το έργο γίνεται με χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης, δημοπρατήθηκε και θα τρέξει πολύ γρήγορα» τόνισε.



enikos.gr