MY KTEO

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Survivor All Star: Ανοίγει πόλεμο ο ΣΚΑΪ με κανάλια - «Βροχή» τα εξώδικα


Ο ΣΚΑΪ στέλνει εξώδικα για τα spoiler που αφορούν το Survivor All Star και προβάλλονται από τα ανταγωνιστικά κανάλια.
    
Γράφει η Δήμητρα Νικολάου

Πέρασαν δύο μόλις ημέρες από την έναρξη του κανονικού προγράμματος της μυθοπλασίας στα κανάλια κι ο ΣΚΑΪ είχε την πρώτη μεγάλη αντίδραση. Για ακόμη μια φορά απαντά με εξώδικα στις εκπομπές που μεταδίδουν διαρροές για το Survivor All Star. Από τις νίκες των αγώνων ασυλίας κι επάθλου μέχρι της αποχωρήσεις των παικτών πριν τη λήξη της ψηφοφορίας.

Ο λόγος φυσικά είναι τα διαφυγόντα κέρδη που επικαλείται το κανάλι του Φαλήρου θεωρώντας πως τα spoilers μειώνουν το ενδιαφέρον του κοινού και αυτό έχει συνέπεια την πτώση της τηλεθέασης του ριάλιτι επιβίωσης. Το κείμενο που επιδόθηκε στον ΑΝΤ1, τον Alpha, το Open και το Star υπήρχε έτοιμο από πριν όπως φάνηκε. Όμως σήμερα ήταν και η μέρα που υπήρχαν και οι περισσότερες διαρροές από τα ανταγωνιστικά κανάλια. Αυτή είναι μια κίνηση που και φέτος ήταν αναμενόμενη καθώς έχει επαναληφθεί στο παρελθόν και πάλι για τον ίδιο λόγο. Στο κείμενο γίνεται λόγος για αθέμιτο τρόπο μετάδοσης πληροφοριών κι ενέργειες που συνιστούν παράνομη συμπεριφορά η οποία προσβάλλει τα αποκλειστικά δικαιώματα του ΣΚΑΪ.

Και το timing δεν είναι καθόλου τυχαίο. Αφού η επιστροφή των τηλεοπτικών σειρών έριξε δραματικά την τηλεθέαση του Survivor All Star. Πιο κάτω από τα περσινά ποσοστά και το σημαντικότερο: κάτω από τη γραμμή ασφαλείας του 20% που εξασφαλίζει τα έξοδα του ριάλιτι. Πράγμα που μεταφράζεται σε σημαντική απώλεια κερδών για τον ΣΚΑΪ. Κι αυτό έφερε αμέσως τη γκρίνια στο κανάλι. Ο Σασμός, οι Παγιδευμένοι, το Μαύρο Ρόδο και η Γη της Ελιάς έφεραν ένα σημαντικό πλήγμα στη ναυαρχίδα της τηλεθέασης του ΣΚΑΪ. Ενώ κατάφεραν να κάνουν ένα δυναμικό comeback στον προγραμματισμό των καναλιών τους, σημειώνοντας πολύ καλές τηλεθεάσεις.


iEidiseis.gr