MY KTEO

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Χατζηγιαννάκης: Δίκαιο και ηθικό το αίτημα για μόνιμη δουλειά των 164 εργαζόμενων στο “Βοήθεια στο Σπίτι” που έμειναν εκτός πινάκων ΑΣΕΠ


Συνάντηση με εκπροσώπους των 164 εργαζόμενων που δούλευαν στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” και έμειναν εκτός πινάκων ΑΣΕΠ με την έκδοση των αποτελεσμάτων της προκήρυξης 4Κ είχε σήμερα στη Βουλή, ο τομεάρχης Εσωτερικών και βουλευτής Βορείου τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Ζαχαριάδης και ο βουλευτής Ευβοίας και αν. τομεάρχης, υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης, Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Εδώ και πλέον είκοσι χρόνια, οι εν λόγω εργαζόμενες δουλεύουν στο Βοήθεια στο Σπίτι προσφέροντας στο κοινωνικό σύνολο, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες των ευάλωτων πολιτών, ειδικά, ηλικιωμένων και ατόμων με ειδικές ανάγκες, με αποκορύφωμα τα τελευταία χρόνια της πανδημίας. Το πρόγραμμα του «Βοήθεια στο Σπίτι» έχει μακρά ιστορία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αυτά τα χρόνια, καθώς, όλες και όλοι οι εργαζόμενοι του προγράμματος, μεταξύ των οποίων οι συγκεκριμένες εργαζόμενες που δουλεύουν από το 2002 και το 2003, στέκονται δίπλα στην κοινωνία, συμβάλλοντας και στους Δήμους να καταστούν ο εγγύτερος θεσμός στους πολίτες.

Το αίτημα των 164 εργαζομένων για μόνιμη εργασία, βέβαια, όπως ανέφεραν οι Τομεάρχες Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία κατά τη διάρκεια της συζήτησης, είναι όχι μόνο πολιτικά, νομικά και ηθικά σωστό, αλλά είναι και επιβεβλημένο να βρεθεί λύση από την κυβέρνηση στο προσεχές νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ. Η λύση στο ζήτημα αυτό θα συμβάλει στην άρση της κατάφωρης αδικίας που βιώνουν οι συγκεκριμένες 164 εργαζόμενες στο Βοήθεια στο Σπίτι.