MY KTEO

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

Εγγύηση για το παιδί: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Αποζημίωση 29 ευρώ/ημέρα


Μέχρι τις 10 Μαρτίου 2023 και ώρα 14:00 θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας 35 αποφοίτων των προγραμμάτων κατάρτισης που υλοποιήθηκαν από τη ΔΥΠΑ στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Child Guarantee – Εγγύηση για το παιδί». 

Η ημερήσια καθαρή αποζημίωση των ωφελούμενων, οι οποίοι ασφαλίζονται και για ιατροφαρμακευτική κάλυψη, ανέρχεται στο ποσό των 29 ευρώ.

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλουν οι εξής πάροχοι και ωφελούμενοι:

Διεθνείς οργανισμοί και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών που εμπλέκονται στην παροχή υπηρεσιών σε άτομα με προσφυγικό – μεταναστευτικό υπόβαθρο και οι Δημόσιοι φορείς και οργανισμοί που αναπτύσσουν δράσεις για τις οποίες μπορεί να είναι απαραίτητη η διαπολιτισμική μεσολάβηση.

- Οι συγκεκριμένες θέσεις απόκτησης εργασιακής εμπειρίας αφορούν αποκλειστικά αποφοίτους του προγράμματος κατάρτισης Διαπολιτισμικών Μεσολαβητών.

Φορείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας για θέσεις απόκτησης εργασιακής εμπειρίας.

- Οι συγκεκριμένες θέσεις αφορούν αποκλειστικά αποφοίτους του προγράμματος κατάρτισης Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας.

Παραρτήματα Ρομά που λειτουργούν στους Δήμους της χώρας, ενώσεις Ρομά και οργανισμοί της κοινωνίας των πολιτών που εμπλέκονται στην παροχή υπηρεσιών σε κοινότητες Ρομά ή αναπτύσσουν συναφείς δράσεις.

- Οι συγκεκριμένες θέσεις απόκτησης εργασιακής εμπειρίας αφορούν αποκλειστικά αποφοίτους του προγράμματος κατάρτισης Διαπολιτισμικών Μεσολαβητών Εκπαίδευσης Ρομά.

Η αίτηση υποβάλλεται στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) που ανήκει η έδρα ή το υποκατάστημα του παρόχου. Κλικ εδώ για να βρείτε το αρμόδιο ΚΠΑ2.

Σημειώνεται πως το διετές πρόγραμμα «Child Guarantee» στην Ελλάδα αποτελείται από έξι δράσεις/πυλώνες:
  • Πυλώνας 1: Στήριξη της αποϊδρυματοποίησης και ενίσχυση της φροντίδας στις κοινοτικές δομές.
  • Πυλώνας 2: Ενίσχυση του συστήματος ανάδοχης.
  • Πυλώνας 3: Eισαγωγή και στήριξη της αυτόνομης διαβίωσης για να υποστηριχθεί η μετάβαση των παιδιών στην ενηλικίωση.
  • Πυλώνας 4: Επένδυση στην απόκτηση δεξιοτήτων ζωής και εργασιακής ετοιμότητας για την ευάλωτη νεολαία.
  • Πυλώνας 5: Ενίσχυση της ενταξιακής εκπαίδευσης.
  • Πυλώνας 6: Έρευνα για την ενημέρωση και την ενίσχυση των εθνικών στρατηγικών που εστιάζουν στην εξάλειψη της φτώχειας στα παιδιά καθώς και στις προσπάθειες κοινωνικής τους ένταξης.

Δείτε εδώ το ΦΕΚ του προγράμματος εδώ.




cnn.gr