15 αγκινάρες φρέσκες καθαρισμένες
1/2 φκ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
400 γρ. ρύζι καρολίνα
χυμό από 3 λεμόνια
1 ποτήρι λευκό κρασί λευκό
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
- Τρίβεις τις αγκινάρες με λεμόνι και τις βάζεις σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και λεμόνι
- Τις αφήνεις για μία περίπου ώρα και τις στραγγίζεις καλά
- Τις κόβεις σε μέτρια κομμάτια
- Ρίχνεις σε μια κατσαρόλα 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις τα φρέσκα και τα ξερά κρεμμύδια
- Προσθέτεις τις αγκινάρες τις σοτάρεις για 2-3 λεπτά και σβήνεις με το κρασί
- Μόλις εξατμιστεί το κρασί ρίχνεις 1 1/2 φλ. νερό και τις αφήνεις να βράσουν για 10-15 λεπτά
- Ρίχνεις το ρύζι, τις πατάτες και προσθέτεις νερό ώστε αν καλυφθούν οι αγκινάρες
- Προσθέτεις τον άνηθο, το χυμό λεμονιού και το αφήνεις να βράσει σε δυνατή φωτιά μέχρι να πιει τα υγρά του
- Λίγο πριν το σβήσεις ρίχνεις το αλάτι και το πιπέρι.
tlife.gr