MY KTEO

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

Ολική ανατροπή με τον καιρό το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας


Διχογνωμία για τον καιρό του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας. Τα τελευταία νέα από τους μετεωρολόγους.

Μία πρώτη εικόνα, αλλά όχι 100% ασφαλή δείχνουν τα καιρικά μοντέλα για τον καιρό του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας.

Πιο ασφαλής πρόγνωση αναμένεται την Τετάρτη. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη, η μακροπρόθεσμη πρόγνωση είναι δύσκολη, καθώς εξαιτίας της αιφνίδιας στρατοσφαιρικής θέρμανσης πάνω από την Αρκτική, σωστά καιρικά δεδομένα έχουμε 3 με 4 ημέρες πριν.

Δύο σενάρια για τον καιρό της Καθαράς Δευτέρας
Όπως ανέφερε στη σημερινή του πρόγνωση ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης υπάρχουν δύο σενάρια με βάση τα προγνωστικά στοιχεία.

Το ένα καιρικό μοντέλο δείχνει έντονη κακοκαιρία με αρκετές βροχές το τριήμερο και ιδιαίτερα την Κυριακή των Αποκρεών και την Καθαρά Δευτέρα, και το άλλο μοντέλο δείχνει έναν άστατο καιρό με κάποιες αραιές βροχές κατά τόπους και μικρή πτώση της θερμοκρασίες.

Αν επικρατήσει το πρώτο σενάριο, τότε έντονα φαινόμενα και βροχές θα έχουμε κυρίως στην Κεντρική, Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, με την Αθήνα να μην αποφεύγει το κύμα της κακοκαιρίας.

Προς το νότιο – νοτιοανατολικό Αιγαίο ο καιρός ο καιρός θα είναι καλύτερος με περισσότερη ζέστη.

Ανατροπή του σκηνικού σύμφωνα με τον Γιαννόπουλο
Μία διαφορετική εικόνα δείχνει ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος, ο οποίος αναφέρει πως προς το παρόν τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν πως το τριήμερο θα είναι Ανοιξιάτικο και όχι τόσο βροχερό.

Όπως λέει, η τελευταία εβδομάδα του Φλεβάρη θα κυλήσει με 19άρια και 20άρια, με την Καθαρά Δευτέρα να έρχεται μία μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Τα θερμόμετρα, δηλαδή, θα δείχνουν περίπου 17 βαθμούς.

Όλο το Σαββατοκύριακο θα φυσούν νοτιάδες, με τα Καρναβάλια να γιορτάζονται με συννεφιές, ίσως κατά τόπους κάποιες βροχές.

Το σίγουρο είναι πως δεν θα δούμε χιόνια εκείνο το Σαββατοκύριακο.



iEidiseis.gr