MY KTEO

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Την καθιερωμένη εκδήλωση για την έλευση του νέου έτους και την κοπή της πίτας πραγματοποίησε η διοίκηση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

Την καθιερωμένη εκδήλωση για την έλευση του νέου έτους και την κοπή της πίτας πραγματοποίησε στις 22 Φεβρουαρίου 2023 η διοίκηση του Επιμελητηρίου Εύβοιας, στην αίθουσα συνεδριάσεων τουΦορέα μέσα σε ένα εξαιρετικό κλίμα και με τη συμμετοχή εκπροσώπων της εκκλησίας, της πολιτείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των αρχών, των φορέων των παραγωγικών τάξεων και της επιχειρηματικής κοινότητας. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και με την ευλογία της πίτας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Γεροντίτης υποδεχόμενος τους προσκεκλημένους, παρουσίασε επιγραμματικά το συνολικό έργο του Φορέα κατά το προηγούμενο έτος, όπως αυτό πραγματοποιήθηκε εστιασμένο σε τέσσερις άξονες : τον παρεμβατικό, τον αναπτυξιακό, τον εκπαιδευτικό και τον κοινωνικό.

Ο κ. Γεροντίτης υπογράμμισε ότι στόχος όλων των πεπραγμένων ήταν, το Επιμελητήριο να σταθεί αρωγός κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης περιόδου, σε κάθε ευβοϊκή επιχείρηση. Ειδική αναφορά έκανε στις ενέργειες που ανέπτυξε το Επιμελητήριο μετά τις πυρκαγιές στη Β. Εύβοια για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων τους και για την επίλυση των προβλημάτων των πυρόπληκτων κατοίκων και επιχειρήσεων, όπως μεταξύ άλλων : α) τη διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, μέσα από μια μαραθώνια πρωτοβουλία την οποία στήριξαν οι ευβοϊκές επιχειρήσεις, η ΚΕΕΕ, πολλά Επιμελητήρια και διάφοροι φορείς, β) τις συνεχείς παρεμβάσεις προς την Πολιτεία σε θέματα φορολογικά, ασφαλιστικά κλπ., γ) την διάθεση/διανομή χρηματικού ποσού 120.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό του Φορέα σε 38 πληγείσες επιχειρήσεις, δ) την ενεργή συμμετοχή στην Επιτροπή Μπένου και την κατάθεση προτάσεων ενός ολοκληρωμένου σχεδίου στρατηγικής αναμόρφωσης του οικονομικού και κοινωνικού περιβάλλοντος της Εύβοιας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου τονίζοντας ότι το 2023 θα είναι ένα έτος με πολλές προκλήσεις παρουσίασε συνοπτικά τους στόχους του Φορέα αναφέροντας χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων : << Στο Επιμελητήριο μας θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε τους όρους προώθησης της πράσινης, γαλάζιας, αειφόρου, ψηφιοποιημένης, κυκλικής, σταθερής και δίκαιης οικονομίας. Θα καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια για την επαρκή αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης, ώστε να μπορούν να υπαχθούν σε αυτά και οι πολύ μικρές και οι μεσαίες επιχειρήσεις. Θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε το τραπεζικό περιβάλλον ώστε αυτό να στηρίξει ουσιαστικά την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα. Θα προσπαθήσουμε για την ενίσχυση των μέτρων που στοχεύουν στην επαρκή και οικονομικά βιώσιμη ενεργειακή τροφοδοσία των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Θα συνεχίσουμε χέρι - χέρι με την Περιφέρεια μας για την προβολή και τη στήριξη των νησιών μας. Θα αναμένουμε επίσης να κερδίσουμε το μεγάλο μας στοίχημα, να κάνουμε πράξη το μεγάλο μας όραμα, την αναβίωση του Δημοκρίτου. Ένα όραμα που θα αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά, όταν ο Περιφερειάρχης μας, ο κ. Φάνης Σπανός μας αναγγείλει ότι βρέθηκε το κατάλληλο και πολυπόθητο πρόγραμμα χρηματοδότησης >>.

Στη συνέχεια η διοίκηση του Επιμελητηρίου Εύβοιας βράβευσε τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, για την καθοριστική συμβολή του στην επανεκκίνηση της οικονομίας της Β. Εύβοιας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021. Ο κ. Γεροντίτης υπογράμμισε κατά τη βράβευση ότι ο κ. Τριαντόπουλος – ένας δικός μας πλέον άνθρωπος όπως τον χαρακτήρισε - με περίσσια θέληση και αποφασιστικότητα, με αδιάκοπο τρέξιμο, στάθηκε με τις ενέργειες του αποφασιστικός παράγοντας για την θέσπιση μέτρων ανακούφισης των πληγέντων και στη συνέχεια μέτρων επανεκκίνησης της τοπικής επιχειρηματικότητας. Την τιμητική πλακέτα παρέδωσαν στον Υφυπουργό τα μέλη της Δ.Ε. του Επιμελητηρίου.

Ακολούθησαν βραβεύσεις στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό και στους Δημάρχους των Πληγέντων Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού κ. Γιάννη Κοντζιά και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας κ. Γιώργο Τσαπουρνιώτη, για την άμεση και αποτελεσματική κινητοποίηση τους κατά την διάρκεια των καταστροφικών πυρκαγιών και την συνεισφορά τους στην ανάκαμψη του κοινωνικού και του οικονομικού ιστού της Β. Εύβοιας και των πυρόπληκτων Δήμων αντίστοιχα. Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου οι βραβευθέντες, εκείνες τις δύσκολες ώρες έδωσαν από το πόστο τους την δική τους μεγάλη μάχη. Έτρεξαν παντού, έσκυψαν πάνω στα τεράστια προβλήματα, αφουγκράστηκαν, άκουσαν, κατέγραψαν τα πάντα μεταφέροντας στην Πολιτεία την αγωνία των κατοίκων και των επαγγελματιών μετά την βιβλική καταστροφή, μεταφέροντας στα αρμόδια Υπουργεία προτάσεις για να παρθούν εστιασμένα μέτρα. Την τιμητική πλακέτα στον Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανό παρέδωσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σίμος Κεδίκογλου, στον Δήμαρχο Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού κ. Γιάννη Κοντζιά ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Θανάσης Ζεμπίλης και στον Δήμαρχο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας κ. Γιώργο Τσαπουρνιώτη, ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Σπύρος Πνευματικός.

Πέραν αυτών η διοίκηση του Επιμελητηρίου απένειμε ξεχωριστή τιμή στον Επίτιμο Πρόεδρο, κ. Ευάγγελο Σταύρου, για την πολύτιμη δωρεά στο Φορέα, συλλογής εντύπου και αναμνηστικού υλικού που συνέλλεξε κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης θητείας του στη Διοίκηση του. Την τιμητική πλακέτα παρέδωσαν ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΕΕ και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτης Αγνιάδης με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργο Καββαθά.

Την εκδήλωση που επί της ουσίας αποτέλεσε μια θεσμική συνάντηση του συνόλου σχεδόν των εκπροσώπων της ευβοϊκής επιχειρηματικότητας και της ευβοϊκής κοινωνίας και την οποία έκλεισε με χαιρετισμό της ως οικοδέσποινα της πόλης, η Δήμαρχος Χαλκιδέων κα Έλενα Βάκα, πέραν των προαναφερθέντων τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ πολλών : ο Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων κ. Γεώργιος Ψαθάς, ο Δήμαρχος Ερέτριας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευβοίας κ. Γεώργιος Κελαϊδίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών – Επικοινωνιών κ. Δημήτριος Βουρδάνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας κ. Ευάγγελος Κούκουζας, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για Θέματα Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Γαλάνης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ευβοίας Ταξίαρχος κ. Αθανάσιος Γερογιάκομος, ο Λιμενάρχης Χαλκίδας Πλοίαρχος κ. Κωνσταντίνος Φλουρής, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ευβοίας Πύραρχος κ. Κωνσταντίνος Ψαρρός, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας Αντιπύραρχος κ. Βασίλειος Κλωτσοτύρας, ο Διοικητής της Σχολής Πεζικού Υποστράτηγος κ. Ξηρογιάννης Λύσανδρος, ο Προέδρος του Οργανισμού Λιμένων Ν. Ευβοίας κ. Σπύρος Γεροντίτης, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητήριου Ευβοίας κ. Ιωάννης Κοτρογιάννης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Αθανάσιος Κυρίτσης, ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Παναγιώτης Αρβανίτης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Στερεάς Ελλάδας κ. Πάνος Λώλος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Δημήτριος Γκίκας, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Ευβοίας κα Παρασκευή Αγιοστρατίτη και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ευβοίας κ. Ηλίας Θαλάσσης.