MY KTEO

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

Αυτοψία Σπύρου Πνευματικού στο έργο ύδρευσης στον Άγιο Γεώργιο Λιχάδας

Συνεργαζόμαστε με την Αυτοδιοίκηση προς όφελος των πολιτών

Τον Άγιο Γεώργιο Λιχάδας επισκέφθηκε ο Σπύρος Πνευματικός, βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ στο

πλαίσιο της επίσκεψής του στο Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023, όπου πραγματοποίησε αυτοψία στο έργο υδροδότησης της περιοχής, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.


Να σημειωθεί, ότι ο βουλευτής είχε ζητήσει από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα Στέλιο να επισπευσθούν οι διαδικασίες  για τη  χρηματοδότηση του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού με το ποσό των 600.000 ευρώ, προκειμένου να προχωρήσει  η επόμενη φάση του έργου της συμπληρωματικής μελέτης για τη  μεταφορά νερού από τις γεωτρήσεις στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης. Η δέσμευση που είχε λάβει ο κ. Πνευματικός υλοποιήθηκε με την απόφαση ένταξης της Πράξης (Επιχορήγηση των ΟΤΑ για «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από Θεομηνίες στους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού της Χώρας»), ανοίγοντας το δρόμο για την ολοκλήρωση ενός έργου ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους της περιοχής.

Τον κ. Πνευματικό συνόδεψε ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Λιχάδας κ. Λιάκος Χρήστος, ευχαριστώντας με την ευκαιρία  τον βουλευτή για τις ενέργειες που έγιναν, προκειμένου με την αρωγή της Κυβέρνησης να ξεκινήσει το έργο της μεταφοράς του νερού στις δεξαμενές. Όπως ενημερώθηκε, στη συνέχεια,  ο βουλευτής σε εξέλιξη βρίσκεται και το έργο της ολικής αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Αγίου Γεωργίου Λιχάδας με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Α. Τρίτσης».