MY KTEO

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Εκπαιδευτική Επίσκεψη της Α΄ Λυκείου του ΓΕΛ Ψαχνών στον Αρχαιολογικό χώρο των Δελφών

Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησαν οι μαθητές/τριες της Α΄ Τάξης του ΓEΛ  Ψαχνών την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023 στον ευρύτερο Αρχαιολογικό χώρο των  Δελφών στην Φωκίδα. 

Πριν από την άφιξη τους στους Δελφούς, οι μαθητές/τριες στην πορεία της διαδρομής  των, επισκέφθηκαν το Μαυσωλείο στο Δίστομο, όπου ενημερώθηκαν από τους συνοδούς  καθηγητές / φιλολόγους για όλο το ιστορικό γεγονός και το μέγεθος της ανθρώπινης  τραγωδίας που διαδραματίστηκε εκεί στις 10 Ιουνίου 1944 από τα στρατεύματα Κατοχής, εις βάρος των αθώων και άοπλων πολιτών.

Στην συνέχεια αφίχθησαν στους Δελφούς όπου και ξεναγήθηκαν διαδοχικά για ένα  δίωρο, τόσο στο Μουσείο των Δελφών όσο και στον ανοικτό αρχαιολογικό χώρο ( ναό  του Απόλλωνα, Αρχαίο Θέατρο κλπ) από Ξεναγούς. Μετά από τους Δελφούς και την  γενικότερη περιήγηση στους εξωτερικούς Αρχαιολογικούς χώρους, μετέβησαν για ξενάγηση  και φαγητό στην πόλη της Αράχωβας. Επέστρεψαν δε αργά στην πόλη των Ψαχνών.

Συμμετείχαν συνολικά, 69 μαθητές/τριες. Τους δε μαθητές συνόδευσαν ο Υποδιευθυντής  Ντελέκος Αθανάσιος και οι εκπαιδευτικοί :

Μαντζώρου Ιωάννα – Γραμμένου Παναγιώτα – Καφρομάνη Χαραλαμπία.