MY KTEO

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Γιάννης Ραγκούσης: «Επιβεβλημένη η παρέμβαση εισαγγελέα για την Σοφία Νικολάου»


«Μετά τα νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Παύλος Πολάκης για την αγορά πολυτελούς κατοικίας από την Σοφία Νικολάου, θεωρούμε αυτονόητη και επιβεβλημένη την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος, ο οποίος έχει στη διάθεσή του και το σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, σχετικά με νέα ανάρτηση του κ. Πολάκη. Ακολούθως, απευθύνεται προς την ηγεσία της ΝΔ λέγοντας: «Η ΝΔ και ο πρόεδρός της, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλουν να τοποθετηθούν άμεσα και δημόσια».

Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της καυτηρίασε εκ νέου τις κινήσεις του Παύλου Πολάκη, ο οποίος αποτελεί το πρόσωπο των ημερών στην πολιτική επικαιρότητα.Ο Παύλος Πολάκης είναι με το ένα πόδι εκτός ΣΥΡΙΖΑ μετά τις τελευταίες εξελίξεις, πλην όμως δεν σταματάει τη… δράση του. Με νέα ανάρτηση στα social media, έβαλε στο στόχαστρο τη Σοφία Νικολάου, δημοσιεύοντας μάλιστα στοιχεία διεύθυνσης και προσωπικά στοιχεία, προκαλώντας έτσι την οργισμένη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.«Το να δίνει κάποιος τη διεύθυνση του σπιτιού ενός δημοσίου προσώπου, οπως της κ. Νικολαου, διεγείροντας έμμεσα σε τραμπουκισμούς, είναι καθαρά φασιστική μέθοδος. Η αντιπολίτευση έχει κάθε δικαίωμα να ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο και να ζητάει την παρέμβαση της δικαιοσύνης, όπου κρίνει. Δεν μπορεί όμως να στοχοποιεί πρόσωπα και την οικογένεια τους», αναφέρει χαρακτηριστικά η κυβερνώσα παράταξη σε ανακοίνωσή της.

Ανακοίνωση-απάντηση στη Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ο νέος τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης. Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΝΔ καλύπτει την κ. Νικολάου. Αντί απαντήσεων για την ουσία των καταγγελιών μας, επιλέγει τον δρόμο των υπεκφυγών.

 Με τη σημερινή της ανακοίνωση η ΝΔ παίρνει πάνω της το σκάνδαλο "Νικολάου", που προκάλεσε ζημιά τουλάχιστον 2 εκ. ευρώ στον Ελληνικό λαό την ίδια ώρα που η κ. Νικολάου αγόραζε πολυτελή κατοικία.

 Επαναλαμβάνουμε ότι θεωρούμε αυτονόητη και επιβεβλημένη την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος, ο οποίος έχει στη διάθεσή του και το σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ». δική της απάντηση στον Παύλο Πολάκη δίνει η Σοφία Νικολάου μέσω του προσωπικού της λογαριασμό στο facebook. Στις δυο αναρτήσεις της στο facebook, η Σοφία Νικολάου χαρακτηρίζει φασίστα τον Παύλο Πολάκη και υπογραμμίζει ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για όσα της καταλογίζει.

Στην πρώτη της ανάρτηση η κ. Νικολάου τονίζει πως «το προσωπικό μένος του Πολάκη εναντίον μου, δεν σταματά ούτε τώρα που διαγράφεται από τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί κατάλαβαν ότι ο χρυσαυγιτισμός του εθνικού πέτσακα δεν έχει τέλος. Με κατηγορεί γιατί αγόρασα σπίτι επειδή το 2021 και το 2022 γεννήθηκαν τα δύο μου παιδιά και ήθελα μετά από 20 και πλέον χρόνια δικηγορίας να τους εξασφαλίσω μια καλύτερη ζωή.

Αγόρασα αυτό το σπίτι πουλώντας άλλο στο Κολωνάκι και παίρνοντας υψηλότατο δάνειο το οποίο και θα εξυπηρετώ για πολλά χρόνια. Όλα τα περιουσιακά μου στοιχεία είναι καταγεγραμμένα στα Πόθεν Έσχες που καταθέτω και που ελέγχομαι γι’ αυτά.

Είμαι πολλά χρόνια επιτυχημένη δικηγόρος, με μεγάλο γραφείο στο κέντρο της Αθήνας. Δεν είχα ούτε έχω ανάγκη το μισθό της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής. Δόξα τω Θεώ εργάζομαι από 20 ετών και μπορώ με το κεφάλι ψηλά να περπατώ στους δρόμους.

Ο Πολάκης και οι άθλιοι συκοφάντες της ίδιας υποστάθμης θα βρουν στη δικαιοσύνη τις απαντήσεις που τους αξίζουν. Αν έχει τα κότσια ας έρθει στα δικαστήρια χωρίς την ασυλία του να αναμετρηθούμε. Γιατί τα παντελόνια είναι δύσκολο ρούχο και δεν μπορεί να τα φοράει όποιος δεν τα αντέχει».