MY KTEO

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

Σοφία Νικολάου / Στον αέρα η υποψηφιότητά της στη ΝΔ - Τι απάντησε ο Οικονόμου


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κράτησε αποστάσεις μετά το πόρισμα του ΣΔΟΕ που καίει την πρώην ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής

Με μια σιβυλλική δήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επανεξεταστεί η υποψηφιότητα της Σοφίας Νικολάου στις επικείμενες εκλογές, παρά τη σχετική ανακοίνωση που είχε γίνει προ καιρού, μετά τις σαρωτικές αποκαλύψεις ότι ως γενική γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής ζημίωσε, σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, με 2 εκατομμύρια ευρώ το δημόσιο με απευθείας αναθέσεις.

«Η κα Νικολάου έχει δώσει τις δικές της εξηγήσεις από εκεί και πέρα η διαδικασία κατάρτισης των ψηφοδελτίων και των εκλογικών συνδυασμών της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται σε εξέλιξη» είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου.

Και συνέχισε «όπως έχει πει και ο πρωθυπουργός σταθμίζονται και εξετάζονται σε πολύ μεγάλο βάθος τα δεδομένα που αφορούν τους υποψήφιους της ΝΔ».

Μάλιστα στο press room επισημάνθηκαν στον Γιάννη Οικονόμου οι ισχυρισμοί της Σοφίας Νικολάου που κατηγορεί το ΣΔΟΕ ότι την αδικεί και ότι ετοιμάζεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να μην παίρνει θέση υπέρ της.

«Σας είπα, είναι σε εξέλιξη η κατάρτιση των συνδυασμών και δεν έχουν κατατεθεί. Όλα τα δεδομένα σταθμίζονται. Έτσι θα σταθμιστούν και στην συγκεκριμένη περίπτωση. Θα γίνει ο έλεγχος που απαιτείται» υποστήριξε ο Γ. Οικονόμου.

«Οι υποψήφιοι ανακηρύσσονται από τα πρωτοδικεία» επέμεινε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αφήνοντας «ακάλυπτη» την πρώην Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής της κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Σε αντίθεση με την Σοφία Νικολάου ο Γιάννης Οικονόμου «κάλυψε» τον Γιάννη Μπρατάκο.

«Η ρύθμιση των εργοδοτικών εισφορών στον ΕΦΚΑ έχει γίνει από το 2019. Ο κ. Μπρατάκος έχει παραιτηθεί από το 2020. Η ρύθμιση εξυπηρετείται κανονικά από τότε μέχρι σήμερα. Δεν υπάρχει κανένα θέμα… Η κλήτευση από τη Δικαιοσύνη γίνεται βάσει της διαδικασίας, επειδή συνέπεσε να είναι διευθύνων σύμβουλος το 2019» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

https://www.avgi.gr/politiki/440127_ston-aera-i-ypopsifiotita-tis-sti-nd-ti-apantise-o-oikonomoy