Ελαφρώς «τσιμπημένο» σε σχέση με πέρσι πρόκειται να είναι το φετινό «Σαρακοστιανό» τραπέζι. Κατά 1,5 με 2 ευρώ πιο ακριβή η τιμή της λαγάνας αφού φτάνει τα 5 ευρώ, σε αντίθεση με τα θαλασσινά και τους χαλβάδες που κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με πέρσι.
Το καλαμάρι γόνος είναι 7 ευρώ, τα καλαμάρια κοστίζουν από
14 ευρώ ενώ τα θραψαλα είναι στα 6 ευρώ. Οι γαρίδες από 10 μέχρι 14 ευρώ,
ανάλογα με το μέγεθος. Οι σουπιές 10 με 11 ευρώ, το χταπόδι στα 18 με 20 ευρώ,
ενώ το πελαγίσιο είναι στα 22 ευρώ. Το γαριδάκι ξεκινά απο 4 ευρώ και τα καβούρια
κυμαίνονται στα 10 ευρώ. Τα στρείδια στοιχίζουν από 15 ευρώ και άνω. Τα μύδια
είναι στα 5 ευρώ και η τιμή του αστακού (μαύρος) πωλείται από 28 με 35 ευρώ.
Τουλάχιστον 35-40% αύξηση στην τιμή της λαγάνας
Τα 5 ευρώ «αγγίζει» η τιμή της λαγάνας, 1,5 με 2 ευρώ δηλαδή
ακριβότερη από πέρσι. Πέρσι το σαρακοστιανό ψωμί το οποίο δεν λείπει από κανένα
τραπέζι την προηγούμενη χρόνια στοίχιζε 3 με 3,5 ευρώ. Φέτος όπως αναφέρουν
αρτοποιοί στα Dnews εξαιτίας των ανατιμήσεων στις πρώτες ύλες, η λαγάνα την
Καθαρά Δευτέρα θα πωλείται από 4 έως 5 ευρώ το κιλό.
Οι τιμές στους χαλβάδες ποικίλουν ανάλογα την γεύση. Οι
τιμές ξεκινούν από τα 11,60 ευρώ. Ενδεικτικά ο κλασικός χαλβάς Δραπετσώνας
είναι στα 11,60 ευρώ, το ίδιο και με την σοκολάτα. Με αμύγδαλο είναι στα 11,80
ευρώ, ενώ σε συνδυασμό με σοκολάτα είναι στα 12,80 ευρώ. Στην ίδια τιμή των
12,80 είναι με μπισκότο και αμυγδάλου με μαύρη ζάχαρη. Στα 12,90 είναι ο χαλβάς
με χαρουπόμελο και αμύγδαλο. Στα 16,80 ευρώ είναι ο κλασικός με στέβια και στα
16,90 ευρώ με κακάο και στέβια.
Τα τουρσιά πωλούνται 4,50 ευρώ το κιλό. Ο λευκός ταραμάς κοστίζει 17,80 περίπου στην ίδια τιμή με πέρσι και ο κόκκινος είναι στα 5,80. Η έτοιμη ταραμοσαλάτα στοιχίζει 9,90 ευρώ το κιλό, ελάχιστα πιο ακριβή σε σχέση με πέρσι. Η τιμές στις ελιές κυμαίνονται από τα 5,80 ευρώ έως και 7 ευρώ ανάλογα με την ποικιλία.