MY KTEO

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Κατερίνα Ζαρίφη: Λέω στον Μουτσινά, τι μας λένε - Μιλάμε για βρισίδια


Η Κατερίνα Ζαρίφη μίλησε για την πορεία της στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση, για τα κιλά της και για τους «Συμπέθερους από τα Τίρανα».
    
Γράφει η Δήμητρα Νικολάου

Η Κατερίνα Ζαρίφη ήταν η σημερινή καλεσμένη στο Στούντιο 4 της ΕΡΤ1 και μίλησε για την συνεργασία της με την Ελένη Μενεγάκη, την οποία χαρακτηρίζει από τις καλύτερες.

Η ηθοποιός και παρουσιάστρια αναφέρθηκε στην χρονιά που ανέλαβαν με τον Νίκο Μουτσινά να παρουσιάσουν τον Πρωινό Καφέ στον ΑΝΤ1 και την κριτική που δέχτηκαν μετά από τις πρώτες εκπομπές που έκαναν: «Ήταν το καλύτερο συμβόλαιο που έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου. Με λεφτά τέτοια, με Μουτσινά θεούλη… και ξεκινάμε. Θυμάμαι η πρώτη εκπομπή με τον Πρωινό Καφέ είχε κάνει 55%. Eurovision, αγάπη μου. Φεύγουμε και την επόμενη μέρα βλέπω τα μεσημεριανά και ξεκινάει ένα γλεντοκόπι: «stand up ίσως, comedy όχι». Και λέω στον Νίκο: Χριστέ μου, τι μας λένε; Μιλάμε για βρισίδια. «Μα πώς πήγαν μ’ αυτά τα κιλά να κάνουν εκπομπή;», «Μα πώς πήγε ένας χωρίς μαλλιά να κάνει εκπομπή;», όλο αυτό την έκανε να αναρωτιέται τελικά αν είχε πάρει τη σωστή απόφαση.

Τόσο η εικόνα η δική της όσο και αυτή του Νίκου Μουτσινά, άλλαζαν τα στερεότυπα των πρωινών παρουσιαστών: «Τότε το δεδομένο Κούκλα-Μπούκλα επικρατούσε στην τηλεόραση, ήταν λίγο δεδομένο και αυτό μας χτυπούσαν, ότι δε μπορούν όλες οι ωραίες παρουσιάστριες να έχουν κάνει πρωινό και να πάνε κι αυτοί. Δεν θεωρώ ότι με τον Νίκο ήταν μία κακή εκπομπή και είδα πράγματα να γίνονται μετά σε άλλες εκπομπές. Η εκπομπή πήρε μέχρι Μάρτη. Κόπηκε στα γενέθλιά μου, γύρω στις 26 Μαρτίου. Αλλά πραγματικά ήταν η απελευθέρωση. Δε νομίζω ότι έχω αισθανθεί πιο χαρούμενη από εκείνο το ραντεβού με τον κύριο Λεβέντη, που μας είπε ότι δε μπορούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία. Δεν πειράζει, του λέω! Είχα πάρει εγώ την τσάντα… πού υπογράφω, λέω, να φύγω;», περιέγραψε η Κατερίνα Ζαρίφη την ανακούφηση που ένιωσε όταν κόπηκε η εκπομπή.

Όταν βρέθηκε στον τηλεοπτικό φακό για πρώτη φορά, η Κατερίνα Ζαρίφη ένιωσε μελαγχολία: «Τα πρώτα 5 χρόνια της τηλεόρασης είχα μελαγχολία και γυρνούσα σπίτι άδεια. Ήθελα να ακούω το γέλιο του άλλου αλλιώς θεωρούσα ότι αποτύγχανα φοβερά. Και αυτό έχει να κάνει και με την εικόνα. Δεν είναι ότι θα μπω μέσα και θα εντυπωσιαστεί ο άλλος με την ομορφιά. Δεν ξέρω γιατί πρέπει να είμαστε όλοι χαρωποί στην τηλεόραση. Εγώ έχω ένα δικό μου χιούμορ που είτε είναι αρεστό είτε όχι. Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν ωραία κριτική που σε κατεβάζουν λίγο», πρόσθεσε για τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρινόταν αρχικά στην κάμερα.

Σχετικά με τα κιλά της όπως είπε η Κατερίνα Ζαρίφη, έχουν γραφτεί πολλά: «Στο τελευταίο ρεπορτάζ που μπήκα να διαβάσω έγραφαν τι φαγητό έκοψα και αδυνάτισα. Είναι ταμπελίτσα και ρετσινιά. Έχω ακούσει και μπινελάκια του γιατί αδυνάτισες; Τώρα λένε ότι αδυνάτισα και είμαι στα καλύτερα μου. Πού το ξέρεις εσύ; Μπορεί να είμαι στην κατήφεια μου και να μου έχει κοπεί η όρεξη και να είμαι στα καλύτερά μου με περισσότερα. Ξέρω ανθρώπους που είναι με περισσότερα κιλά και είναι υγιέστατοι» κι όλο αυτό την έχει κουράσει.

Η Κατερίνα Ζαρίφη έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο σαν ηθοποιός στη σειρά «Συμπέθεροι από τα Τίρανα», σε έναν ρόλο που έπρεπε να θυμάται πάνω από 60 είδη πουλιών. Ενώ στη συνέχεια συνεργάστηκε και πάλι με τι δίδυμο Ρέππα - Παπαθανασίου στη σειρά «Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη».


iEidiseis.gr στο Google News