MY KTEO

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

Δώστε έμφαση στα «θα»!


«Είχα πει πριν από τις εκλογές του 2019 ότι θα μετατρέψουμε τη χώρα σε ένα μεγάλο εργοτάξιο, δίνοντας μεγάλη έμφαση στην περιφέρεια. Νομίζω ότι όλοι διαπιστώνουν ότι αυτό γίνεται πράξη. Μιλάμε πια με έργα χειροπιαστά, έργα τα οποία υλοποιούνται, έργα τα οποία βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής όλων των πολιτών, έργα τα οποία σπάνε την απομόνωση της περιφέρειας, έργα τα οποία κλείνουν ουσιαστικά εκκρεμότητες οι οποίες έρχονται από το παρελθόν». Τάδε έφη ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα το πρωί από τη Θεσσαλία με αφορμή το έργο κατασκευής του βόρειου τμήματος του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65, ο οποίος θα συνδέσει τα Τρίκαλα με τα Γρεβενά. 

Πόση δόση αλήθειας έχουν όμως τα λόγια αυτά; Ας δεχτούμε για λόγους οικονομίας των λέξεων ότι όντως έχει μετατραπεί η Ελλάδα σε ένα μεγάλο εργοτάξιο και μέσα σε αυτό το εργοτάξιο ανήκει και το μεγαλόπνοο έργο του δρόμου Στόμιο-Πλατάνα στη Δ.Ε. Κύμης. Έργο που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (άρα από το υπουργείο) και που με την ολοκλήρωσή του, παραφράζοντας ελάχιστα τα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα βελτίωνε την ποιότητα της ζωής των πολιτών, θα έσπαγε την απομόνωση της περιοχής και θα έκλεινε ουσιαστικά εκκρεμότητες οι οποίες έρχονται από το παρελθόν.

Δώστε έμφαση στα «θα»! Γιατί για να γίνουν πράξη αυτά τα «θα» (προσοχή! έρχεται άλλο ένα «θα»): ΘΑ πρέπει το έργο να ολοκληρωθεί… 

Κι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση με την εργολαβία του έργου η ολοκλήρωσή του είναι στον αέρα…