MY KTEO

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

Καθαρά Δευτέρα: Με τι καιρό θα πετάξουμε χαρταετό αύριο


Αν και – εν πολλοίς – ανοιξιάτικος ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα (27/02), σε ορισμένες περιοχές της χώρας δεν αποκλείονται ακόμα και οι καταιγίδες.

Μπορεί σε ορισμένες περιοχές να μην μπορέσουν να πετάξουν οι χαρταετοί, την Καθαρά Δευτέρα (27/02), λόγω του άσχημου καιρού που θα επικρατήσει εκεί. Ωστόσο, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αναμένεται να είναι ανοιξιάτικος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά, στη Μακεδονία και στη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 2000 μέτρα). Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από αργά το απόγευμα στη νότια Πελοπόννησο και τη νότια νησιωτική χώρα. Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Ακόμα, οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο έως 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βορειοδυτικά, όπου θα φθάσει τους 14 με 15 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 18 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Καθαρά Δευτέρα: Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου
Αλλάζει σιγά-σιγά ο καιρός και, από την Τρίτη (28/02), θα έχουμε αρκετές βροχοπτώσεις και λασποβροχές, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο ίδιος, την Καθαρά Δευτέρα (27/02), ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος. Επίσης, θα έχουμε αραιές συννεφιές ωστόσο, στις βορειοδυτικές περιοχές μέχρι και στη Θράκη θα έχουμε τοπικά φαινόμενα ίσως και μπόρες. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 20 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά, στους 23 στα νότια και στους 14 με 18 στα βόρεια.


iEidiseis.gr