MY KTEO

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εντός του οικισμού Πολιτικών, επί της Επαρχιακής Οδού Ψαχνών-Πολιτικών-Νεροτριβιάς, από αύριο Δευτέρα


Ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής της νέας σύγχρονης γέφυρας εντός του οικισμού Πολιτικών (στη θέση της καθηρημένης από τη θεομηνία του Αύγουστου 2020 πεπαλαιωμένης γέφυρας), στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟ 19 (ΤΜΗΜΑ ΨΑΧΝΑ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ-ΝΕΡΟΤΡΙΒΙΑ)», προϋπολογισμού €3.000.000 (με ΦΠΑ), που χρηματοδοτεί και υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Από τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023, ημερομηνία εκκίνησης των εργασιών και για διάστημα τριών περίπου μηνών, που αναμένεται η νέα γέφυρα να δοθεί σε κυκλοφορία, κατόπιν σχετικών αποφάσεων της Τοπικής Κοινότητας Πολιτικών και του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων, θα ισχύουν οι κάτωθι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

H κίνηση των Ι.Χ. οχημάτων στην περιοχή των Πολιτικών θα γίνεται κυρίως με μονοδρομημένη κατεύθυνση ως εξής:

- Προς Νεροτριβιά θα ακολουθείται η διαδρομή που διέρχεται από τα σημεία 1, 2, 3, 4, 5, 6 ή 8, ήτοι με χρήση της Ε.Ο. Ψαχνών-Νεροτριβιάς και των οδών Γ.Παπανδρέου (απέναντι από τη μάνδρα Αν. Μιχαήλ), Οδ. Ανδρούτσου ή Αγ. Παρασκευής.

- Από Νεροτριβιά θα ακολουθείται η διαδρομή που διέρχεται από τα σημεία 7, 8, 9, 10, 1, ήτοι με χρήση της οδού Αρκαδίου, της παραλιακής οδού Πολιτικών και της οδού Βέμπο που διασταυρώνεται με την Ε.Ο. Ψαχνών - Νεροτριβιάς.

Η κίνηση των βαρέων οχημάτων (φορτηγών και λεωφορείων) θα γίνεται αμφίδρομα ως εξής:

- Προς Νεροτριβιά θα ακολουθείται η διαδρομή που διέρχεται από τα σημεία 1, 10, 9, 8, 7, ήτοι από την Ε.Ο. Ψαχνών - Νεροτριβιάς, την οδό Βέμπο (παραλιακή οδό Πολιτικών) και την οδό Αρκαδίου

- Από Νεροτριβιά θα ακολουθείται η διαδρομή που διέρχεται από τα σημεία 7, 8, 9, 10, 1, ήτοι από την οδό Αρκαδίου, την οδό Βέμπο (παραλιακή οδό Πολιτικών) και την Ε.Ο. Νεροτριβιάς - Ψαχνών.

Η πρόσβαση των πεζών στην περιοχή κατασκευής της νέας γέφυρας, θα γίνεται από την υπάρχουσα γέφυρα bailey, η οποία την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023 θα μετακινηθεί σε κατάλληλη θέση, παραπλέυρως της υφιστάμενης, ώστε να μην εμποδίζεται η εξέλιξη των εργασιών.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει μεριμνήσει για την τοποθέτηση της απαιτούμενης σήμανσης για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων, προκειμένου να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη, αδιάλειπτη και κυρίως με ασφάλεια, τόσο για τους διερχόμενους οδηγούς και πεζούς, όσο και για τους εργαζόμενους, εκτέλεση του εν λόγω έργου. 

Παρακαλούνται οι οδηγοί για την απαρέγκλιτη εφαρμογή της τοποθετημένης σήμανσης και την τήρηση των διατάξεων του ΚΟΚ για όσο διάστημα θα εκτελούνται οι εργασίες.