MY KTEO

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

Η Γη της Ελιάς: Ο Ισίδωρος μαθαίνει το κρυφό παρελθόν της Αμαλίας


Η Γη της Ελιάς: Η Αθηνά φοβάται για τη σωματική ακεραιότητα της Μαργαρίτας και της ίδιας και ειδοποιεί τον αστυνόμο Κουράκο για να αναλάβει δράση, ενώ καταγγέλλει τον Αλέξη για ξυλοδαρμό. Παράλληλα, ο Ισίδωρος μαθαίνει από τον Αποστόλη το κρυφό παρελθόν της Αμαλίας και αλλάζει στάση απέναντι της...

 

Ο Αλέξης τσακώνεται άσχημα με τη Μαργαρίτα και την Αθηνά και, πάνω στην τρέλα του, χαστουκίζει την τελευταία. Κι αυτό γιατί θέλει να σταματήσει να επεμβαίνει στη ζωή τους. Αμέσως, η Αθηνά τρομοκρατείται για τη σωματική ακεραιότητα της Μαργαρίτας και της ίδιας και ειδοποιεί τον αστυνόμο Κουράκο να αναλάβει δράση, ενώ καταγγέλλει τον νεαρό για ξυλοδαρμό.

 

Ο Αλέξης συλλαμβάνεται, αλλά αρνείται τις κατηγορίες κι έτσι η Μαργαρίτα αναγκάζεται να τον καλύψει εκθέτοντας την Αθηνά. Ωστόσο, εκείνη δείχνει κατανόηση βλέποντας ότι η ξαδέλφη της βρίσκεται σε αδιέξοδο και η Μαργαρίτα, με τη σειρά της, ορκίζεται πως θα πιέσει τον Αλέξη να ξαναδεί τον ψυχίατρο.

 

Εντωμεταξύ, εκείνος ανακαλύπτει ότι η Μαρία κρύβεται πίσω από τα ανώνυμα, απειλητικά τηλεφωνήματα και αποφασίζει να αναλάβει δράση για να της κλείσει το στόμα. Κανονίζει να πάρει ρεπό από την ταβέρνα του Χρήστου, με σκοπό να πάει στο Σούνιο και να τη συναντήσει από κοντά. Από την άλλη, ο Δημοσθένης επιστρέφει στην ενεργό δράση και προκαλεί την απογοήτευση του Κωνσταντίνου, ο οποίος θεωρούσε πως είχαν τελειώσει με τα παλιά. Συγχρόνως, η Ασπασία και η Ειρήνη τσακώνονται περισσότερο από κάθε άλλη φορά, καβγαδίζοντας με την παραμικρή ευκαιρία.

 

Η Μαργαρίτα εκφράζει στη Μυρτάλη την ανησυχία της

Η Αρετή είναι ιδιαίτερα γοητευμένη από τον Ανδρέα και ψάχνει συνεχώς αφορμές για να τον συναντάει. Κάποια στιγμή, εκείνος πηγαίνει στο σπίτι της για φαγητό και δείχνουν να απολαμβάνουν ο ένας την παρέα του άλλου. Τόσο, που καταλήγουν να κάνουν έρωτα.

 

 

Παράλληλα, η Μαργαρίτα συναντάει τη Μυρτάλη και της εκφράζει τη μεγάλη της ανησυχία για τον Αλέξη, μιλώντας για τα βίαια ξεσπάσματά του. Αγνοεί, όμως, ότι η νεαρή τα ξέρει όλα και γι’ αυτό προσπαθεί με οποιονδήποτε τρόπο να κερδίσει την εμπιστοσύνη του. Ακόμα, ο Ισίδωρος έχει μια συζήτηση με τον Αποστόλη αναφορικά με την Αμαλία και μαθαίνει το κρυφό παρελθόν της. Δηλαδή ότι έχει πάρει με δόλιο τρόπο την περιουσία του πρώην συζύγου της και δεν είναι αυτό που δείχνει. Αυτή η αποκάλυψη ταράζει τον Ισίδωρο και τον κάνει να αλλάξει στάση απέναντι της. Την ίδια ώρα, η Αντιγόνη δείχνει να ασφυκτιά από τις πιέσεις του Άρη να δουν τη σχέση τους πιο σοβαρά και η Ισμήνη υποψιάζεται πως είναι ζήτημα χρόνου να χωρίσουν. Αργότερα, ο Γιώργης εντοπίζει τα αντισυλληπτικά της Ευτυχίας και συνειδητοποιεί πως δεν έχει πάρει στα σοβαρά τη σχέση τους.

 

Γι’ αυτόν τον λόγο, της ζητάει εξηγήσεις και εκείνη του ξεκαθαρίζει ότι θέλει να γίνουν όλα στην ώρα τους. Πρώτα να παντρευτεί τον άνθρωπο που αγαπά και μετά να δημιουργήσει τη δική της οικογένεια. Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο Πότης και η Άννα κλείνουν το καφενείο και πηγαίνουν για φαγητό.

 

Στη διαδρομή, όμως, βλέπουν μια γυναίκα να περπατά ολομόναχη και μια μηχανή μεγάλου κυβισμού με δύο αναβάτες να σταματά δίπλα της και να την πυροβολούν εν ψυχρώ. Ο Πότης και η Άννα παγώνουν και καλούν την Αστυνομία.

 

Η Γη της Ελιάς: Ο Ισίδωρος μαθαίνει το κρυφό παρελθόν της Αμαλίας

 

 

Φίλιππος & Βασιλική αναζωπυρώνουν το πάθος τους

Ο Κωνσταντίνος λέει ψέματα στην Ισμήνη για ένα βραδινό ραντεβού στο γραφείο του. Στην πραγματικότητα ενορχηστρώνει μία μεγάλη κομπίνα με τον Δημοσθένη. Ακόμα, ο συμβολαιογράφος δίνει ένα νέο και οριστικό τελεσίγραφο στον Δημοσθένη σχετικά με τη συνεργασία τους κι αυτός, για πρώτη φορά, υπόσχεται να τον απαλλάξει. Ταυτόχρονα, ο Αλέξης παίρνει το ρίσκο και ομολογεί τον φόνο του Γεράσιμου στη Μυρτάλη, η οποία σοκάρεται και σκέφτεται σοβαρά να πάει στην Αστυνομία για να τον καταγγείλει.

 

Ωστόσο, την επόμενη μέρα, η νεαρή πηγαίνει στο αστυνομικό τμήμα για να κάνει μια αίτηση για άδεια οπλοφορίας. Συγχρόνως, η Ειρήνη συνεχίζει ακάθεκτη την παραβατική συμπεριφορά της και κλέβει ένα αντικείμενο από το μίνι μάρκετ. Για κακή της τύχη, τη βλέπει ο υπεύθυνος της ασφάλειας και εκείνη καλείται να δώσει εξηγήσεις στην Αστυνομία.

 

Μόνο που η κοπέλα δεν πτοείται από την πίεση του αστυνόμου Κουράκου, ο οποίος, ελλείψει στοιχείων, αναγκάζεται να την αφήσει ελεύθερη. Και σαν να μη φτάνει αυτό, πλευρίζει τον Λεωνίδα και του δείχνει ότι της αρέσει. Παράλληλα, η Αρετή συστήνει τον Ανδρέα στον Στάθη ως τον νέο σύντροφό της και, προκειμένου να μπει στο μάτι του τελευταίου, κάνει ερωτική εξομολόγηση στον Ανδρέα. Αργότερα, η Ασπασία ανακαλύπτει στο γραφείο του Δημοσθένη το βιβλιάριο τραπέζης του Μονακό και παραξενεύεται.

 

Παρ’ όλα αυτά, όμως, αποφασίζει να μιλήσει στη Δήμητρα και να της ζητήσει να έρθει κρυφά στο σπίτιτους για να ψάξει περαιτέρω. Από την άλλη, ο Φίλιππος και η Βασιλική βγαίνουν ραντεβού και κάνουν μια τρέλα για να αναζωπυρώσουν το πάθος τους, ενώ ο Στάθης και η Εύα συναντιούνται στον δρόμο και μιλάνε. Ωστόσο, τους βλέπει ο Χρήστος από απόσταση και το παρεξηγεί. Κι ενώ συμβαίνουν αυτά, ο Ισίδωρος κάνει μια συζήτηση στη Μαρίνα και την πείθει να μπει συν δικαιούχος στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Μόνου, ενώ η υιοθεσία της Αγγελικής εγκρίνεται και η μικρή είναι πλέον επίσημα μία Βρεττάκου!

 

Πηγή: my tv