MY KTEO

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Σ. Κεδίκογλου: Στόχος μας η δραστική μείωση του ενεργειακού κόστους και η διαμόρφωση ελκυστικότερου περιβάλλοντος για την ανάπτυξη της Νότιας Καρυστίας

Ευρεία σύσκεψη με τον Δήμαρχο Λευτέρη Ραβιόλο

Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμου Κεδίκογλου,

πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Καρύστου ευρεία ενημερωτική σύσκεψη παρουσία του Δημάρχου κ. Λευτέρη Ραβιόλου και των μελών που απαρτίζουν το Δημοτικό Συμβούλιο.


Ο κ. Κεδίκογλου, στην παρέμβασή του ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τα πεπραγμένα της χρονιάς που πέρασε  και  τόνισε ότι αναλαμβάνονται όλες οι πρωτοβουλίες ώστε η ευρύτερη περιοχή της Νότιας Καρυστίας να μετέχει στο σχεδιασμό για τη βιώσιμη ανάπτυξή της. Αναφέρθηκε εκτενέστερα στις ενέργειες που έχουν γίνει και σε αυτές που δρομολογούνται κατόπιν πρωτοβουλίας του, προκειμένου να αμβλυνθούν τα προβλήματα της περιοχής.

Όπως είπε:

           Κερδίζουμε βήμα βήμα έδαφος για την επίλυση του ιδιοκτησιακού ζητήματος. Με αλλεπάλληλες συσκέψεις καταφέραμε να γίνει αποδεκτή η επιχειρηματολογία από τους εμπλεκόμενους φορείς και σύντομα αναμένουμε να αποκατασταθεί μία μεγάλη αδικία.

           Δρομολογούνται άμεσα ενέργειες για τη δραστική μείωση, έως εκμηδένιση, του κόστους ηλεκτροδότησης στην Ν. Καρυστία, μέσω της ενεργειακής κοινότητας του Δήμου ή άλλων ανταποδοτικών μέτρων. 

           Επίκειται υπογραφή Μνημονίου μεταξύ του Δήμου Καρύστου και του προέδρου του Εθνικού Κτηματολογίου για την παραμονή του  Υποθηκοφυλακείου στην Κάρυστο.

           Εισάγεται προς ψήφιση η τροπολογία για το ζήτημα της μη αποδοχής κληρονομιάς με συμβολαιογραφικές πράξεις που αφορούν σε δασικές εκτάσεις στο Δήμο Καρύστου.

           Έχουν δρομολογηθεί έργα Αγροτικής - Δασικής Οδοποιίας και Ασφαλτοστρώσεων  στους Δήμους Ερέτριας, Καρύστου, Κύμης - Αλιβερίου, Διρφύων - Μεσσαπίων και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, προϋπολογισμού 5.074.000 ευρώ.

           Έχει υποβληθεί προς αξιολόγηση ο εκσυγχρονισμός του αλιευτικού καταφυγίου Μαρμαρίου με  προϋπολογισμό 7.500.000 €.

           Επισπεύσθηκε η διαδικασία πρόσληψης κτηνιάτρου στη Νότια Καρυστία, για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών των κτηνοτρόφων και των σφαγείων της ευρύτερης περιοχής. Με τις νέες προσλήψεις του ΥΠΑΑΤ θα υπάρξει  οριστική, μόνιμη λύση.

           Προωθούνται στην περιοχή ιδιωτικές επενδύσεις με φιλόδοξα πρότζεκτ που θα ενισχύσουν το τουριστικό προφίλ.

           Στο πλαίσιο αναβάθμισης και προώθησης του πρωτογενούς τομέα, το προσεχές διάστημα θα βρεθώ στο πλευρό των κτηνοτρόφων της περιοχής, συνοδευόμενος από το προεδρείο της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος, για την περαιτέρω εξέλιξη του κλάδου.

«Υπάρχει διαρκής και στενή συνεργασία με τον Δήμαρχο, δουλεύουμε για την  περιοχή και υπάρχουν  αποτελέσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός και Βουλευτής Εύβοιας. Από τη μεριά του, ο επικεφαλής  του Δήμου κ. Ραβιόλος, ευχαρίστησε τον ΥφΑΑΤ εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και των κατοίκων, για την άψογη συνεργασία τους και για την άμεση ανταπόκρισή του στα αιτήματα της δημοτικής αρχής για την επίλυση των προβλημάτων. «Ο Σίμος Κεδίκογλου είναι πάντα παρών σε ό,τι χρειάζεται ο Δήμος και οι δημότες, συνεπής όποτε έχω χρειαστεί τη βοήθειά του και πάντα διαθέσιμος να δώσει μάχη για την ευημερία του τόπου», σημείωσε ο κ. Ραβιόλος.

Παρών στη συνεδρίαση, ήταν και ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ  Καρύστου κ. Νίκος Δρακόγιαννης ο οποίος σημείωσε ότι «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το κόμμα της ΝΔ, αποδεικνύουν έμπρακτα την προτεραιότητα που δίνουν στην ανάπτυξη της Νότιας Καρυστίας. Μαζί με τον Σίμο, δίνουμε καθημερινό αγώνα για την υλοποίηση της προτεραιότητας αυτής».