MY KTEO

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Να ενισχυθεί το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας για να μπορεί να ανταποκριθεί στις μεγάλες ανάγκες της περιοχής


Περιοδεία στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας πραγματοποίησε προχθές Τρίτη κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής την Γρανέττα Τσιβίκα και τον Βασίλη Παπασωτηρίου, υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ στην Εύβοια.

 Συζήτησαν με τους εργαζόμενους για τα προβλήματα του χώρου, όπου για μια ακόμη φορά διαπιστώθηκαν οι τεράστιες ελλείψεις τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και σε επίπεδο στελέχωσης από το κατάλληλο και εξειδικευμένο προσωπικό.

Οι κύριες ελλείψεις αφορούν το ιατρικό προσωπικό. Συγκεκριμένα υπάρχουν μόνο 3 παθολόγοι για να αντιμετωπίσουν πληθώρα περιστατικών τακτικών και έκτακτων, δεν υπάρχει παιδίατρος και ορθοπεδικός, τη δουλειά του γυναικολόγου, που επίσης δεν υπάρχει, υποκαθιστούν οι μαίες, ενώ απασχολείται μόνο ένας καρδιολόγος και ένας γενικός χειρουργός με ανύπαρκτες τις υπόλοιπες ειδικότητες. Οι τραυματιοφορείς θεωρούνται μάλλον πολυτέλεια και για αυτό απουσιάζουν παντελώς. Η ίδια τραγική κατάσταση επικρατεί και στον τομέα της καθαριότητας, όπου δυο εργαζόμενοι, και μάλιστα επικουρικοί, σηκώνουν το βάρος ολόκληρου του Κέντρου Υγείας, αλλά και στις υπηρεσίες εστίασης, καθώς δεν υπάρχει μαγειρείο ούτε καν για τους εφημερεύοντες ιατρούς και νοσηλευτές. Η άμεση ανάγκη για ενίσχυση όλων των υπηρεσιών του Κέντρου Υγείας αποτυπώνεται και στο πενιχρό πόσο των μόλις 2200 ευρώ που διατίθενται ετήσια για να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα όλων των τομέων συνολικά.

 


Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ, αναγνωρίζοντας τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι ώστε να ανταποκριθούν στις αυξημένες υγειονομικές ανάγκες της περιοχής, εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στις διεκδικήσεις των υγειονομικών για άμεσες προσλήψεις με σκοπό την επαρκή στελέχωση του Κέντρου Υγείας.

 

Κάλεσαν τους εργαζόμενους να στηρίξουν το ΚΚΕ,  που πρωτοστατεί στους αγώνες για ένα δημόσιο σύστημα υγείας αντίστοιχο των σύγχρονων αναγκών και της επιστημονικής και τεχνολογικής προόδου της εποχής μας, γεγονός που μεταφράζεται στην ανάγκη ύπαρξης Νοσοκομείου Ιστιαίας, που θα εξυπηρετεί όλη τη Βόρεια Εύβοια.