MY KTEO

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Σεισμός στην Ελλάδα: Αρχίζουν έλεγχοι σε σχολεία και νοσοκομεία


Σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία για την προετοιμασία σε ενδεχόμενου σεισμού στην Ελλάδα. Τι αποφασίστηκε.

Ξεκινούν οι απαραίτητες ενέργειες για τον άμεσο προσεισμικό έλεγχο, πρώτα σε σχολεία και νοσοκομεία στη χώρα, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας για το ενδεχόμενο δυνατού σεισμού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση η σύσκεψη εργασίας με αντικείμενο την αντισεισμική κατάσταση της χώρας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Οι αποφάσεις θα εξειδικευθούν και θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον Υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη, με τη συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά, του Υφυπουργού Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νικόλαου Ταγαρά και του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου.

Μετείχαν, επίσης, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Δημήτριος Παπαστεργίου, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, ο Πρόεδρος Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γεώργιος Στασινός, καθώς επίσης ο Διευθυντής Σχεδιασμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Αλεξανδρής.



iEidiseis.gr