MY KTEO

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Ομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Εύβοιας: Ανοιχτά τα καταστήματα τροφίμων την Καθαρά Δευτέρα


Με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Εύβοιας έκανε γνωστό ότι με εγκύκλιό του το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων  επιτρέπει στα καταστήματα τροφίμων την λειτουργία τους την Καθαρά Δευτέρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

"Δεδομένου ότι δεχθήκαμε πολλά ερωτήματα από τα μέλη μας σχετικά με την λειτουργία των καταστημάτων τροφίμων την ερχόμενη Καθαρή Δευτέρα, μετά τον καθορισμό της σε επίσημη αργία για τα καταστήματα, η Ομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Εύβοιας σε συνεργασία με την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.) προβήκαμε στις απαραίτητες επαφές και συνεννοήσεις με το Υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να βρεθεί ένας τρόπος, ώστε να μπορούν να ανοίξουν, εφόσον το επιθυμούν, τα ιχθυοπωλεία, οπωροπωλεία κλπ. 

Η δημοσίευση του νέου ν. 5019/2023 για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, είχε πολλές ασάφειες και δυσκολίες ώστε να λειτουργήσουν τα καταστήματα τροφίμων (ιχθυοπωλεία, οπωροπωλεία, Μίνι Μάρκετ κ.λ.) τη Καθαρή Δευτέρα.

Η αντίδραση μας ήταν άμεση και αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών μας ήταν η  έκδοση της υπ’ αριθμ 17088/22-02-2023 εγκυκλίου του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων με την οποία ρυθμίζεται προσωρινά το πρόβλημα και επιτρέπεται στα καταστήματα τροφίμων η λειτουργία τους την συγκεκριμένη αργία."