MY KTEO

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Εκδήλωση αφιερωμένη στο Γιώργη Βαρλάμο στην Κύμη από την Κομματική Οργάνωση Εύβοιας του ΚΚΕ

 


Η Κομματική Οργάνωση Εύβοιας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στο Γιώργη Βαρλάμο με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από το θάνατό του το Σάββατο 4 Μαρτίου, στις 6:30μμ, στο "Kymi Palace".

 

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

• Σταμάτης Σπύρου, γραμματέας του ΔΣ του Προοδευτικού Συλλόγου Ανδρονιάνων - Δένδρων Κύμης

• Νίκος Τρανός, πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών

• Εύα Μελά, ζωγράφος, χαράκτρια, μέλος του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ

• Λένα Γεροπαναγιώτη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Αν. Στερεάς Εύβοιας του ΚΚΕ

 

Θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα εμπνευσμένο από το έργο και τη ζωή του Γιώργη Βαρλάμου με την Ελένη Καρτελιά (φωνή), Ιρίνα Βαλεντίνοβα (πιάνο) και την Αρετή Κοκκίνου (κιθάρα).

 

Στο χώρο θα εκτεθούν έργα του Γιώργη Βαρλάμου.

 

Σύντομο βιογραφικό:

Ο Γιώργης Βαρλάμος ήταν ζωγράφος, χαράκτης. Η ζωή του ήταν αφιερωμένη στην Τέχνη, τον άνθρωπο και τους αγώνες του.

Ο πατέρας του ήταν από τους Ανδρονιάνους και ο ίδιος αγαπούσε ιδιαίτερα το χωριό αυτό που αποτελούσε το ησυχαστήριο του. Μάλιστα ο Γιώργης Βαρλάμος ήταν πρόεδρος του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου του Προοδευτικού Συλλόγου Ανδρονιάνων - Δένδρων Κύμης Εύβοιας στην ίδρυσή του το 1977 και μέχρι το θάνατό του μέλος και ενεργός υποστηρικτής του Συλλόγου. Ενώ μερικά από τα ημερολόγια του Συλλόγου είχαν έργα και επιμέλεια αφιλοκερδώς του ίδιου. Αντίστοιχη στήριξη έδωσε σε αρκετούς συλλόγους της περιοχής της Κύμης. Είχε σημαντική συμβολή στο Λαογραφικό Μουσείο της Κύμης. Ενώ επιμελήθηκε της επανέκδοσης από τον Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κύμης, του έργου του Κουμιώτη συγγραφέα Βασίλη Λούλη.