MY KTEO

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

Χαλκίδα: Τα «Γαϊτανάκια του Ευρίπου» και ο «Καβοντορίτικος» εντυπωσίασαν για ακόμα μια χρονιά (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)



Μια ανθρώπινη αλυσίδα απλώθηκε σε όλη της παραλία της Χαλκίδας την Κυριακή το μεσημέρι στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Χαλκιδεων και ο ΔΟΑΠΠΕΧ στο πλαίσιο του Καρναβαλιού. 1500 χορευτές από όλη την Ελλάδα έπλεξαν τα γαϊτανάκια και χόρεψαν το γνωστό σε όλους «Καβοντορίτικο», παρασύροντας τους χαλκιδέους και τους επισκέπτες της πόλης στον χορό, με τον Νίκο Οικονομίδη, την Κυριακή Σπανού και την ορχήστρα τους να δίνουν τον ρυθμό.

Μετά από τρία χρόνια, πολιτιστικοί Σύλλογοι απ’ όλη την Ελλάδα και την Εύβοια, σχολεία, ανεξάρτητες ομάδες μικρών και μεγάλων, γιγάντωσαν και φέτος με τις συμμετοχές τους το νέο αποκριάτικο θεσμό που έχει δημιουργηθεί, τα «Γαϊτανάκια του Ευρίπου». Ένα εντυπωσιακό  υπερθέαμα με τη συμμετοχή 1500 και άνω χορευτών, που ξεκίνησαν στις 12:00 το πρωί και «έπλεξαν» τα Γαϊτανάκια τους, στην παραλία Χαλκίδας και τα στενά του Ευρίπου, χορεύοντας και κλείνοντας με τον Ευβοιώτικο «Καβοντορίτικο».

Ιδιαίτερα συγκινημένα από την ανταπόκριση του κόσμου δήλωσε η δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, που μαζί με την πρόεδρο του ΔΟΑΠΠΕΧ Ελένη Αϊδίνη καλωσόρισαν όσους πλημμύρισαν τον Εύριπο για να συμμετέχουν στο μοναδικό σε όλη την Ελλάδα έθιμο και δημιούργησαν έναν χορευτικό σεισμό στην παραλία της Χαλκίδας.