MY KTEO

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Έψαχνε τον δολοφόνο στο «Φως στο τούνελ» και τώρα κατηγορείται για τον φόνο του πατέρα του


Ο γιος του 75χρονου άνδρα που βρέθηκε πέρυσι δολοφονημένος στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου συνελήφθη και κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση του πατέρα του, ενώ εκδόθηκε διάταξη με την οποία του απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα, σύμφωνα με τη dimokratiki.gr.

Ο 40χρονος γιος του θύματος έβγαινε, μάλιστα, στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», ζητώντας τη βοήθεια της Αγγελικής Νικολούλη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

Πώς τον «τσάκωσαν« οι Αρχές
Ο πατέρας του είχε βρεθεί δεμένος πισθάγκωνα και με βρόχο στο λαιμό, χωρίς εμφανή σημάδια κακοποίησης, σε θέση πρηνηδόν, μέσα στο σπίτι του.

Όπως αναφέρει το πόρισμα της έρευνας, το κεφάλι του θύματος ακουμπούσε «προσεγμένα» σε πετσέτα ποτισμένη με αίμα ενώ ήταν επιμελώς σκεπασμένος με κουβέρτα. Το θύμα βρήκε ο γιος του, που είπε ότι τον είχε επισκεφθεί την 13η Ιουνίου 2022 το μεσημέρι για μισή ώρα.

Οι αστυνομικοί ερεύνησαν υλικό από βίντεο σε καταστήματα και οικίες πέριξ του σημείου και από το σύνολο των πυλών εισόδου της Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου, ενώ τρεις ημέρες μετά βρέθηκε και το πορτοφόλι του θύματος, το οποίο αναζητούσαν.

Ο 40χρονος φαίνεται στην ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού τόσο στις 12 Ιουνίου 2022 όσο και στις 14 Ιουνίου 2022 να εισέρχεται και να εξέρχεται από πύλη του Αγίου Ιωάννη στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου. Τμήμα δακτυλικού αποτυπώματός του βρέθηκε στην επιφάνεια ξύλινου τμήματος στο κάτω μέρος του κρεβατιού, το οποίο δεν δικαιολογείται από επισκέπτη στην οικία.

Ο κατηγορούμενος το εξήγησε λέγοντας ότι σε προγενέστερο χρόνο είχε βοηθήσει τον πατέρα του να καθαρίσει το σπίτι, πράγμα που έρχεται σε αντιδιαστολή με την εικόνα της σκηνής του εγκλήματος, που δείχνει ένα σπίτι που έχει μεγάλο χρονικό διάστημα να καθαριστεί ή τακτοποιηθεί.

Οι αστυνομικοί αξιολόγησαν τα ακόλουθα στοιχεία:
– Το θύμα κατά την ανεύρεση του ήταν περιποιημένο (πανί στο προσκεφάλι για να μην ακουμπάει στο πάτωμα και σκεπασμένο με κουβέρτα)

– Η πόρτα της οικίας ενώ πάντα ήταν κλειστή πλην όμως ανασφάλιστη ήταν ορθάνοιχτη και στερεωμένη με ξύλο

– Ουδείς από τους περίοικους άκουσε ή αντιλήφθηκε φασαρία ή διαπληκτισμό

– Η θέση και ο τρόπος που βρέθηκε το θύμα είναι εμφανώς σκηνοθετημένη καθώς τα χέρια του θύματος είναι πρόχειρα δεμένα με κορδόνι από αρβύλα και ο βρόχος στο λαιμό του ήταν περασμένος 3 με 4 φορές, ενώ δεν αφαιρέθηκε πουγκί με χρήματα που κατείχε πάνω του και ο χώρος δεν ήταν αναστατωμένος ούτε πρόσφατα καθαρισμένος, μαρτυράει ότι το άτομο που διέπραξε την ανθρωποκτονία και σκηνοθέτησε την ληστεία τείνει να είναι γνωστό προς αυτόν πρόσωπο.

Ο γιος έπεσε σε αντιφάσεις
Όπως αναφέρει η dimokratiki.gr, ο κατηγορούμενος κατά την παραμονή του στην οικία του θύματος αναφέρει ότι ο πατέρας του ήταν στο κρεβάτι του φορώντας πιτζάμες, ενώ βρέθηκε φορώντας ρούχα τα οποία είναι ίδια με αυτά που φαίνεται από το βιντεοληπτικό υλικό να φοράει στις 12 Ιουνίου 2022. Η 12η Ιουνίου 2022 είναι η τελευταία φορά που το θύμα εξακριβώθηκε ότι είναι εν ζωή.

Ο γιος του θύματος στις 14 Ιουνίου φέρεται να προσποιούνταν ότι μιλούσε με τον πατέρα του στο τηλέφωνο, πράγμα που διαψεύδει το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής έκθεσης.

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος φέρεται να προσπάθησε να χειραγωγήσει τουλάχιστον δύο συναδέλφους του να αλλάξουν τις αρχικές τους καταθέσεις, όπως και επιβεβαιώνεται από την έκθεση απομαγνητοφώνησης, καθώς αντιλήφθηκε ότι η αρχική του σκέψη να προσποιηθεί επικοινωνία με τον πατέρα του θα στραφεί εναντίον του.

Το ίδιο προσπάθησε να κάνει και με ακόμη έναν μάρτυρα, ο οποίος, όπως παραδέχθηκε στην τηλεοπτική εκπομπή «Φως στο Τούνελ», του απέστειλε προσωπικό μήνυμα προκειμένου να συναντηθούν.

Ο γιος του θύματος αρνήθηκε τις κατηγορίες στην αστυνομία κατά την κατάθεσή του.



iEidiseis.gr