MY KTEO

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Στην εκδήλωση κοπής πίτας του Επιμελητηρίου Εύβοιας η Δήμαρχος Χαλκιδέων ανακοίνωσε τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποστήριξης της επιχειρηματικότητας του Δήμου Χαλκιδέων


Στην εκδήλωση κοπής πίτας του Επιμελητηρίου Εύβοιας, που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023, παρευρέθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.

Στον σύντομο χαιρετισμό της, αναφέρθηκε αρχικά στα οφέλη της Εύβοιας, που ωστόσο έχουν μείνει ανεκμετάλλευτα, «Η σημερινή εκδήλωση μας γέμισε δυνατά συναισθήματα και πολλές εικόνες μνήμης, γιατί η Εύβοια, ιδιαιτέρως τα τελευταία χρόνια, είναι πολύπαθη. Ένας ευλογημένος, πανέμορφος τόπος, ο οποίος, όμως, είναι ιδιαίτερα παραμελημένος τα τελευταία 30 χρόνια και τελικά δεν πήρε ποτέ αυτό που του αξίζει. Ευελπιστούμε λοιπόν ότι, ο κ. Τριαντόπουλος, έχοντας δείξει θετικά δείγματα γραφής, θα ενσκήψει στα προβλήματα των κατοίκων και θα είναι πραγματικός αρωγός στην Τοπική αυτοδιοίκηση και σε όλους τους Φορείς για την ανασυγκρότηση της Βόρειας, αλλά και όλης της Εύβοιας.»,

και συνέχισε επισημαίνοντας την αξία της συνεργασίας μεταξύ των Φορέων «Η σημερινή εκδήλωση απέδειξε επίσης ότι, μόνο με τη συνέργεια των Φορέων μπορεί να προοδεύσει αυτός ο τόπος. Αυτή η συνέργεια πάλεψε τότε για την Βόρεια Εύβοια, αυτή η συνέργεια κάνει τον τόπο να ελπίζει. Ειδικά στην Εύβοια, τόσο στον Α’ βαθμό Αυτοδιοίκησης, όσο και στα υπόλοιπα επίπεδα, έχουμε αποδείξει ότι είμαστε ενωμένοι και είμαι σίγουρη ότι έτσι θα συνεχίσουμε και θα έρθουν σίγουρα καλύτερες ημέρες».

Τέλος, η Δήμαρχος αναφέρθηκε στη συνεργασία του Δήμου Χαλκιδέων με το Επιμελητήριο Εύβοιας, με το μνημόνιο για την δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποστήριξης της επιχειρηματικότητας. «Την 1η Φεβρουαρίου ήρθε η έγκριση χρηματοδότησης από το ΒΑΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για την πλατφόρμα υποστήριξης της επιχειρηματικότητας, η οποία θα λειτουργεί από τον Δήμο Χαλκιδέων και σε συνεργασία με το Επιμελητήριο, θα έχουμε τα δεδομένα όλων των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών του Νομού. Η πλατφόρμα θα είναι προσβάσιμη και ανοιχτή σε όλους και μέσω αυτής, ουσιαστικά θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για έργα, δράσεις, νομοθεσίες, χρηματοδοτικά εργαλεία, επιχειρηματική και τουριστική προβολή και θα έχει γενικά όλα όσα χρειάζεται ένας επαγγελματίας καθημερινά δίπλα του.».