MY KTEO

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός είναι ο νέος βασικός μισθός των καλλιτεχνών


Μετά από εβδομάδες διαμαρτυρίας από τους ανθρώπους του Πολιτισμού, στη δημοσιότητα δόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα μισθολογικά θέματα των καλλιτεχνών, όπως διαμορφώθηκε από τα υπουργεία Πολιτισμού, Οικονομικών και Εσωτερικών.

Στα βασικά σημεία της απόφασης, είναι και η διαμόρφωση ειδικής μισθολογικής κλίμακας Καλλιτεχνικού Έργου (ΚΕ) με 19 μισθολογικά κλιμάκια (ΜΚ).

Όπως αναφέρεται, ο μηνιαίος βασικός μισθός του ΜΚ1 ορίζεται σε 1.037 ευρώ, με δυνατότητα μισθολογικής εξέλιξης.

«Μετά από δύο δεκαετίες, η σημερινή Κυβέρνηση δίνει λύση σε ακόμη ένα πρόβλημα των εργαζομένων στον πολιτισμό», αναφέρεται στην ανακοίνωση αφού προηγήθηκαν μεγάλες κινητοποιήσεις από τους καλλιτέχνες μετά το τελευταίο ΠΔ της παρούσας κυβέρνησης.

Κατά την κυβέρνηση, «η ρύθμιση αυτή έρχεται να προστεθεί στο πλέγμα ευρύτερων πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση για τη διαμόρφωση για πρώτη φορά ενός εθνικού πλαισίου εκπαίδευσης στις παραστατικές τέχνες και την αναβάθμιση των σπουδών στο πεδίο αυτό, μέσα από την ίδρυση πανεπιστημιακού επιπέδου Σχολής Παραστατικών Τεχνών το 2025, τη διαβάθμιση όσων σχολών παραμένουν αδιαβάθμητες, και τη διαπερατότητα των σπουδών στις παραστατικές τέχνες με την πρόβλεψη ακαδημαϊκών διαδρόμων για αποφοίτους σχολών παραστατικών σχολών που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους».



iEidiseis.gr