MY KTEO

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

Επίσκεψη Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Ανδρέα Τοουλιά στα νοσοκομεία Λιβαδειάς και Θήβας


Στα πλαίσια των επισκέψεών του στα νοσοκομεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που έδωσαν τη μάχη με τον κορωνοϊό, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για τη διαχείριση της Πανδημίας και των επιπτώσεών της Ανδρέας Τοουλιάς, επισκέφθηκε χθες Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, τα νοσοκομεία της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας στη Λιβαδειά και στη Θήβα.



Στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς ο κ. Τοουλιάς συναντήθηκε με τον Διοικητή κ. Θάνο Τσαντήλα και στο νοσοκομείο της Θήβας επίσης με τον Διοικητή κ. Κώστα Χρονέο.

Ο κ. Τοουλιάς συνεχάρη και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους Διοικητές και των δύο νοσοκομείων, γιατί όταν η Π.Ε. Βοιωτίας είχε πολύ μεγάλο αριθμό κρουσμάτων και τέθηκε σε αυστηρή καραντίνα το πρώτο τρίμηνο του 2021, οι δύο Υγειονομικές μονάδες, παρά την μεγάλη πίεση που δέχτηκαν, λειτούργησαν άψογα αποφορτίζοντας έτσι και τα νοσοκομεία αναφοράς Χαλκίδας και Λαμίας.

Να σημειωθεί ότι, στο νοσοκομείο Λιβαδειάς αναπτύχθηκαν μέχρι 31 κλίνες ήπιας νοσηλείας εκ των οποίων οι 19 ήταν σε θαλάμους αρνητικής πίεσης και 3 κλίνες αυξημένης φροντίδας (ΜΑΦ). Στο δε νοσοκομείο της Θήβας αναπτύχθηκαν μέχρι 24 κλίνες ήπιας νοσηλείας και δύο σε θαλάμους αρνητικής πίεσης.

Τέλος ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος, δεν παρέλειψε να εκφράσει τη μεγάλη ικανοποίηση της Περιφέρειας για την άψογη συνεργασία και τις άμεσες λύσεις που έδιναν οι Διοικητές των δύο νοσοκομείων, ειδικά σε περιόδους όπου υπήρχε μεγάλη πίεση.

Μετά το πέρας των επισκέψεων ο κ. Τοουλιάς δήλωσε πως, αν και η πανδημία φαίνεται πως βρίσκεται σε αποδρομή, τίποτα ακόμη δεν έχει τελειώσει και ζητά από τους πολίτες να συνεχίσουν να επιδεικνύουν την ίδια ατομική και κοινωνική ευθύνη που επέδειξαν αυτά τα δύο χρόνια.