MY KTEO

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Αργύρης: Δεν θέλω να συμμετέχω σε έναν αγώνα που για κάποιους ο αφέτης έχει εκπυρσοκροτήσει το όπλο μερικούς μήνες πριν

 


Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 αποφάσισα συνειδητά ενώ ήμουν εν ενεργεία περιφερειακός σύμβουλος και Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με τον Κώστα Μπακογιάννη , να αλλάξω πολιτικό δρόμο και να ρισκάρω στα βουλευτικά μονοπάτια.

Ήταν για μένα μια τεράστια πρόκληση, αν αναλογιστεί κανείς πως οι υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν 1 μήνα μόλις προ εκλογών και ο χρόνος του προσωπικού αγώνα ήταν απειροελάχιστος αφού έπρεπε να συνδυάσω πολιτικό αγώνα με καθημερινό ιατρικό αγώνα στα Μικροβιολογικά μου κέντρα.

Θεωρώ πως έκανα ένα τίμιο,ηθικό αγώνα σεβόμενος πολιτικούς αντιπάλους αλλά και τους συναγωνιστές στην παράταξη μου και κυρίως δεν θυσίασα το ήθος στον βωμό της εκλογής.

Το αποτέλεσμα για μένα ήταν εξαιρετικό, αφού ο κόσμος με αγκάλιασε στο νομό δίνοντας μου σχεδόν 9.000 ψήφους, είμαι πρώτος επιλαχών βουλευτής και έχασα την εκλογή στο νήμα, χάνοντας η παράταξη 1 έδρα στην Εύβοια τις πρώτες πρωινές ώρες.

Όμως, η αγάπη, ο σεβασμός και η εκτίμηση που εισέπραξα, μου δίνουν την δύναμη να προχωρήσω, να σας κοιτώ στα μάτια και να συνεχίσω να αγωνίζομαι μέσα από την ιατρική επιστήμη για το κοινό καλό με γνώμονα την εντιμότητα, την αξιοπρέπεια, την σεμνότητα και τον σεβασμό προς όλους εσάς.

Πολλοί φίλοι με ρωτούν τι θα πράξω στις βουλευτικές εκλογές που έρχονται…..

Δυστυχώς, η διαδικασία έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα για άλλη μια φορά,έτσι δημιουργούνται  υποψήφιοι βουλευτές 2 ταχυτήτων, με αποτέλεσμα να μην ξεκινάνε όλοι, τουλάχιστον χρονικά, από την ίδια αφετηρία με ότι αυτό συνεπάγεται.

Θα προτιμήσω λοιπόν να «ρίξω» οικειοθελώς την αυλαία του έργου αυτού γιατί απλά δεν θέλω να συμμετέχω σε έναν αγώνα που για κάποιους ο αφέτης έχει εκπυρσοκροτήσει το όπλο μερικούς μήνες πριν.

Ήμουν και είμαι λάτρης και υπέρμαχος της δικαιοσύνης και των αγώνων έπί ίσοις όροις, άλλωστε ποτέ δεν είχα αυτοσκοπό την βουλευτική έδρα, είμαι ενεργός ιατρός και θα συνεχίσω να έχω την ιδιότητα αυτή όσο διάστημα ο θεός μου δίνει δύναμη και Υγεία.

Είναι επίσης αυτονόητο ότι παραμένω ενεργός πολιτικά, σταθερός στις αρχές και τις αξίες και πάντα δίπλα στο κόμμα μου, την κοινωνία και τον Ευβοϊκό λαό.

Καλή δύναμη, σας ευχαριστώ για όλα

Εις το επανιδείν …

Με εκτίμηση

Δημήτριος Αργύρης

Μικροβιολόγος-Βιοπαθολόγος

Πολιτευτής ΝΔ Ευβοίας

τ. Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας