MY KTEO

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Νοσημάτων στην Αυλίδα, περιόδευσε η Γρανέττα Τσιβίκα


Η Γρανέττα Τσιβίκα συζήτησε με τους εργαζόμενους για την κατάσταση στο Θεραπευτήριο, τους ενημέρωσε για την απάντηση του Υπουργείου σε ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή. Η οποία απάντηση μεταξύ άλλων δεν απαντάει επί της ουσίας στο σοβαρό πρόβλημα ελέγχου της στατικότητας του κτιρίου που  είναι κατασκευασμένο τη δεκαετία του ’70 και στην ανάγκη ενίσχυσης του Θεραπευτηρίου με μόνιμο προσωπικό καθώς το οργανόγραμμα αναφέρει 100 οργανικές θέσεις και αυτή τη στιγμή υπηρετούν κάτω από 20 εργαζόμενοι!

 

Η Γρ. Τσιβίκα κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα , να οδηγηθούν στη κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, να ισχυροποιηθεί όσο δυνατόν το ΚΚΕ και να αποδυναμωθούν τα κόμματα που εχθρεύονται τις λαϊκές ανάγκες. ΝΔ , ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είναι υπέρμαχοι της συνύπαρξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Υγεία, υπηρέτησαν και υπηρετούν την εμπορευματοποίηση της, έχουν αφήσει τους εργαζόμενους χωρίς ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, με εξαντλητικές συνθήκες δουλειάς και βάρβαρα ωράρια, έχουν περικόψει το 13ο και το 14ο μισθό.

 

Τονίστηκε η ανάγκη άμεσα να γίνουν μόνιμες και μαζικές προσλήψεις προσωπικού. Να ελεγχθεί η στατικότητα του κτιρίου και να παρθούν μέτρα για την ασφάλεια προσωπικού και ασθενών.

 

Ανέφερε ότι την επόμενη μέρα με πιο ισχυρό ΚΚΕ , θα είναι πιο ισχυρή η διεκδίκηση και η οργάνωση του αγώνα για να αποτραπούν τα χειρότερα και να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και τη κοινωνία ώστε να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες.