MY KTEO

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ για Σοφία Νικολάου: Με τι εκβιάζει τον Μητσοτάκη και δεν την αποπέμπει

 


«Αν δεν αποπέμψει σήμερα τη Νικολάου ο κ. Μητσοτάκης, απλά εκβιάζεται», επανέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και συμπληρώνει «το ερώτημα είναι με τι». «Ο πρωθυπουργός θα την κρατήσει ενώ κατηγορείται πως έχει ζημιώσει το Δημόσιο με δύο εκ. ευρώ, σύμφωνα με το ΣΔΟΕ;», αναρωτιέται η Κουμουνδούρου.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του γραφείου τύπου επιτίθεται στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη επειδή έδωσε στην πρώην Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου «το χρίσμα για να είναι υποψήφια με τη ΝΔ στην Εύβοια, γνωρίζοντας τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για το όργιο απευθείας αναθέσεων».

 Η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

 «Στις 8 Ιουνίου του 2022 ο κ. Μητσοτάκης φωτογραφιζόταν με την κα Νικολάου στο Μέγαρο Μαξίμου, δίνοντάς της το χρίσμα για να είναι υποψήφια με τη ΝΔ στην Εύβοια, γνωρίζοντας τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για το όργιο απευθείας αναθέσεων.

 

 

Το πόρισμα του ΣΔΟΕ είναι ξεκάθαρο: Η κα Νικολάου εν μέσω πανδημίας ζημίωσε το Δημόσιο με 2 εκατ. ευρώ σε εταιρίες με ανύπαρκτη έδρα ή άλλες που έπαιρναν απευθείας ανάθεση μία ημέρα μετά την ίδρυσή τους.

 

Πλέον είναι εξίσου ξεκάθαρο ότι εάν ο κ. Μητσοτάκης δεν αποπέμψει σήμερα κιόλας την κα Νικολάου από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ και το κόμμα, τότε απλά εκβιάζεται. Το ερώτημα είναι με τι;».

 

Υπενθυμίζεται ότι η Σοφία Νικολάου, υποψήφια βουλευτής της ΝΔ και πρώην Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, έχει ήδη προειδοποιήσει με προσφυγή στη Δικαιοσύνη για το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, σχετικά με τις προμήθειες της Γραμματείας κατά την περίοδο του κορονοϊού.