MY KTEO

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

Ο Κυριάκος, η κοκκινοσκουφίτσα και ο κακός λύκος (ο ΣΥΡΙΖΑ) - Το παραμύθι των εκλογών


Για «ακατανόητη φοβία» κάνουν λόγο οι γαλάζιοι. Τι λένε για εκλογικό αποτέλεσμα και τη συγκρότηση κυβέρνησης μειοψηφίας.

Προσπαθεί συστηματικά να τη «φορτώσει» στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στην πραγματικότητα, το Μέγαρο Μαξίμου έχει επιλέξει συνειδητά να πορευτεί ως τις εκλογές, με «σύμμαχο» την τοξικότητα και την υποδαύλιση κλίματος ακραίας έντασης με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Πρόκειται για μία στρατηγική επιλογή, όπως παρασκηνίως, επιβεβαιώνουν κυβερνητικά στελέχη, η οποία στοχεύει στη συσπείρωση των ψηφοφόρων και την αναβίωση, με κάθε τρόπο, του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου.

Ακόμα κι αν η τακτική αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το κεντρώο προφίλ που συστηματικά έχει καλλιεργήσει ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης με το βλέμμα στο λεγόμενο κέντρο, η αγωνία για τον κίνδυνο η «αδιαφορία» της κοινωνίας για τα κομματικά δρώμενα να εκφραστεί με ψήφο διαμαρτυρίας στην πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής, φέρνει σε δεύτερο πλάνο τις επιφυλάξεις αρκετών στελεχών.

Πλην του στενού επιτελείου, η πλειονότητα των κυβερνητικών και κομματικών στελεχών αιφνιδιάστηκε με την πρόσφατη ρήση του κ. Μητσοτάκη ότι ο Αλ. Τσίπρας μπορεί μέχρι και να αμφισβητήσει το εκλογικό αποτέλεσμα στην προσπάθειά του να διαχειριστεί την ήττα του κόμματός του.

Βεβαίως, οι περισσότεροι θυμούνται μία ανάλογη δήλωση που είχε κάνει λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές του 2019 ο τότε γραμματέας της ΝΔ Λ. Αυγενάκης, η οποία, ωστόσο, αποσύρθηκε γρήγορα από «την κυκλοφορία» και δεν υιοθετήθηκε από τον κ. Μητσοτάκη, καθώς κρίθηκε ότι μπορεί να λειτουργήσει ως μπούμερανγκ.

«Ακατανόητη φοβία» λένε οι γαλάζιοι
Δεν κατανοούν, ωστόσο, γιατί το Μέγαρο Μαξίμου κλιμακώνει τόσο την αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, πριν ακόμα ανοίξει επισήμως η προεκλογική αυλαία, κι ενώ σε όλες τις δημοσκοπήσεις δείχνουν μια σταθερή διαφορά της ΝΔ από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Εκπέμπουμε μία ακατανόητη φοβία είτε για την αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος από τον ΣΥΡΙΖΑ είτε για τη συγκρότηση κυβέρνησης μειοψηφίας» λένε στις κατ ιδίαν συζητήσεις τους τα γαλάζια στελέχη, που δηλώνουν δυσκολία να ερμηνεύσουν τις τελευταίες επιλογές του Μαξίμου και την εμμονή σε μία ρητορική, την οποία τα κόμματα της αντιπολίτευσης διαψεύδουν σε καθημερινή βάση.

Η νευρικότητα, μάλιστα, είναι τέτοια, που αρκετοί έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται μήπως «κάτι τους ξεφεύγει». «Η λογική του ο φόβος φυλάει τα έρημα, δεν αρκεί για να εξηγήσει την τακτική αυτή» παραδέχεται κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος.

Άλλος συνάδελφός του, ο οποίος δεν ανήκει στη δεξιά πτέρυγα του κόμματος, εμφανίζεται έντονα προβληματισμένος για τον αντίκτυπο που θα έχει όλη αυτή η στρατηγική στους ψηφοφόρους του κέντρου, οι οποίοι, στην πλειονότητά τους είναι μετριοπαθείς και αποστρέφονται την πόλωση και την τοξικότητα στην αντιπαράθεση των κομμάτων.

«Φοβάμαι μήπως πάμε για δεξιό …μαλλί και βγούμε κουρεμένοι» λέει στους συνομιλητές του.



iEidiseis.gr