MY KTEO

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Κώστας Μαρκόπουλος: Κώστας Καραμανλής-Ο Πρόεδρος της καρδιάς μας


Αποφάσισε να "διακόψει την κοινοβουλευτική του παρουσία" μια ισχυρή πολιτική προσωπικότητα της μεταπολιτευτικής σκηνής.  Μια πολιτική σχολή σωφροσύνης, δημοκρατικότητας  με πίστη στους θεσμούς και με βαθύ πατριωτικό συναίσθημα και στρατηγική.

Πότε δεν παρασύρθηκε από πυροτεχνήματα λεκτικά ή επικοινωνιακά και κυβέρνησε τον τόπο με υπευθυνότητα. Πολεμήθηκε από συμφέροντα εντός και εκτός Ελλάδας αλλά δεν λύγισε ούτε συμβιβάστηκε.

Η δήλωση του κάθε άλλο παρά δηλώνει αποχώρηση από την πολιτική, όμως είναι φανερό ότι τον τελευταίο καιρό δεν ένοιωθε καλά μέσα στο κόμμα που τον ανέδειξε πρωθυπουργό. Οι δηλώσεις του στα Ανώγεια για "ανόητες ενέργειες" σχετικά με τις παρακολουθήσεις έδειχναν τις προθέσεις του. Η εμφάνιση νεόφερτων, αγνώστων, χωρίς προϋπηρεσία στελεχών που αλλοιώνουν την εικόνα και το αξιακό σύστημα της παράταξης είναι προφανές ότι τον ενοχλούν. Ο Καραμανλής ποτέ δεν έχτισε "αυλή" ώστε να την ανεχτεί τώρα, ούτε καν άπλωσε του συγγενείς του στο κράτος για να ελέγχει. Αυτά πάντα και τώρα του προκαλούν αλλεργία.

Είχα την τιμή να τον στηρίξω σαν βουλευτής, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και σαν Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης στα χρόνια που κυβέρνησε. Και ήμουν από τους τελευταίους που μίλησα μαζί του πριν προκηρύξει τις εκλογές της ήττας του 2009. Μου είπε τότε "θέλω να στηρίξεις την απόφαση μου, ό,τι κάνω είναι για το καλό του τόπου". Αυτός είναι ο Κώστας Καραμανλής

Ένα πολιτικό κεφάλαιο που δεν έχει κλείσει..

Ένας ξεχωριστός  λαϊκός πολιτικός με προσήλωση στο αποτέλεσμα και όχι στις φθηνές επικοινωνιακές ατάκες και τις κραυγές. Με ιδιαίτερη σχέση και σεβασμό  στην Αριστερά και απέχθεια στα άκρα.

Η σημερινή του απόφαση για κάποιους στην ΝΔ είναι ανακουφιστική διότι έτσι ίσως αισθάνονται πιο ελεύθεροι να την μετατρέψουν σε προσωπικό μηχανισμό.... Σύντομα ωστόσο θα αντιληφθούν ότι μάλλον έπρεπε να την αποτρέψουν.