MY KTEO

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Η συνταγή της ημέρας: Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι


Υλικά συνταγή:
1 χταπόδι (1½ κιλό περίπου)
½ κιλό μακαρονάκι κοφτό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλ. ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
3 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
100 γρ. χυμό ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλ. ξίδι
1 φύλλο δάφνης
½ κ.γ. κανέλλα τριμμένη
3-4 μπαχάρια
πιπέρι
αλάτι

Εκτέλεση:
  • Γεμίζεις μια κατσαρόλα με νερό, το ξίδι, ολόκληρο το χταπόδι και το αφήνεις να βράσει για 1-1 1/2 ώρα μέχρι να μαλακώσει
  • Το αφαιρείς και το κόβεις σε μικρά κομμάτια κρατώντας λίγο από το ζωμό
  • Σε μια καθαρή κατσαρόλα ρίχνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο
  • Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτεις το χταπόδι και σβήνεις με κρασί
  • Το αφήνεις να βράσει μέχρι να εξατμιστεί
  • Ρίχνεις την ψιλοκομμένη ντομάτα και τον χυμό και τα αφήνεις να βράσουν για λίγα λεπτά πριν προσθέσεις τη δάφνη, την κανέλλα και το μπαχάρι
  • Ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα και το αφήυνεις να βράσει για 20 λεπτά
  • Προσθέτεις το μακαρονάλι και 1 ποτήρι από το ζωμό πιυ έχεις κρατήσεις
  • Ανακατεύεις και το αφήνεις να βράσει σε μέτρια φωτιά
  • Προσθέτεις νερό αν χρειάζεται και ανακατεύεις κάθε φορά που χρειάζεται
  • Μόλις μαλακώσει το μακαρονάκι και δέσει η σάλτσα είναι έτοιμο.


tlife.gr