500 γρ. σπαγγέτι Νο 6
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο βούτυρο ή γάλακτος
1 κ.σ. πάπρικα
1 μικρή καυτερή πιπερίτσα
αλάτι
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα μακαρόνια να βράσουν με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Μόλις είναι έτοιμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ.
Βάζουμε την κατσαρόλα πάλι στη φωτιά, ζεσταίνουμε την μισή ποσότητα του βουτύρου μαζί με το λιωμένο σκόρδο και την καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη και περιχύνουμε τα μακαρόνια.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο με την πάπρικα και περιχύνουμε και πάλι τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε πολύ καλά, να πάει το ζεστό βούτυρο παντού και σερβίρουμε.
Αναδημοσίευση από «Μυστικές συνταγές» του Νικόλαου Τσελεμεντέ
HuffingtonPost.gr