MY KTEO

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Προειδοποίηση για μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα από Παπαδόπουλο: «Η φύση έχει δικούς της νόμους»


Τι είπε ο γνωστός σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος για σεισμό ακόμα και 6 Ρίχτερ στην Ελλάδα.

Νέες απαντήσεις κλήθηκε να δώσει ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος για το ενδεχόμενο ενός μεγάλου σεισμού στη χώρα μας, καθώς και να εξηγήσει γιατί οι σεισμολόγοι ανησυχούν μετά τον φονικό σεισμό στην Τουρκία.

Όπως είπε ο ίδιος, αρχικά, στην ΕΡΤ:

«Η αλήθεια είναι ότι η περιοχή αυτή της Ανατολικής Μεσογείου, Τουρκίας – Συρίας, χαρακτηρίζεται από την παρουσία τριών πολύ μεγάλων ρηγμάτων. Και όταν λέμε πολύ μεγάλων, το καθένα από αυτά έχει μήκος εκατοντάδων χιλιομέτρων, όπως είναι το ρήγμα της Ανατολικής Ανατολίας, που ενεργοποιήθηκε πριν από λίγες εβδομάδες με τους δύο πολύ μεγάλους σεισμούς και όλους εκείνους οι οποίοι έχουν ακολουθήσει».

Αναφερόμενος μάλιστα και στην Ελλάδα, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε:
«Η φύση έχει τους δικούς της νόμους. Αργά ή γρήγορα θα ξανακάνει τα 6άρια στην Ελλάδα. Να μην έχουμε καμία αυταπάτη επ’ αυτού».

Σύμφωνα με τον ίδιο, μάλιστα, θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση.

Ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε επίσης στο εάν υπάρχει κίνδυνος μετατόπισης των σεισμών στα νότια, προς την Κύπρο:

«Στην τελική απόληξη του ρήγματος στα σύνορα Τουρκίας Συρίας, αλλά και πολύ κοντά στην Κύπρο, έγινε ένας πολύ ισχυρός σεισμός με μέγεθος 6,4 Ρίχτερ, ο οποίος συμπλήρωσε την καταστροφή, στην περιοχή νότια της Αντιόχειας. Αυτό δεν είναι κάτι που βγαίνει από τα φυσιολογικά και αναμενόμενα όρια. Απεναντίας είναι μέσα στα αναμενόμενα».




iEidiseis.gr