MY KTEO

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Η κακοκαιρία της Καθαράς Δευτέρας – Νέο στοιχείο για τον καιρό


Ούτε ανοιξιάτικος, αλλά ούτε και χειμωνιάτικος θα είναι ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, με κύριο χαρακτηριστικό τους νοτιάδες, οι οποίοι θα ευνοήσουν το πέταγμα του χαρταετού και θα διατηρήσουν τη θερμοκρασία στους 17 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Το τριήμερο θα ξεκινήσει με καλοκαιρία, με τους εκδρομείς να φεύγουν προς την εξοχή με ηλιοφάνεια, όμως από το βράδυ του Σαββάτου οι καιρικές συνθήκες θα αλλάξουν οι νοτιάδες θα ενισχυθούν.

Την Κυριακή, θα υπάρξουν κάποιες τοπικές βροχές στα βόρεια και δυτικά της χώρας, με τους καρναβαλιστές της Πάτρας ίσως να παρελαύνουν με βροχή.

Η θερμοκρασία θα είναι καλή, όμως ο ουρανός θα είναι μουντός, εξαιτίας της αφρικανικής σκόνης.

Στη σημερινή του πρόγνωση ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έδωσε ένα νέο στοιχείο για την Καθαρά Δευτέρα, λέγοντας πως ενδεχομένως μία κακοκαιρία να δημιουργηθεί στα νότια του Ιονίου. Προς το παρόν δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για το πού θα κινηθεί.

Παράλληλα, υπάρχει και το ενδεχόμενο ο καιρός να είναι καλός μέχρι το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας και να μας τα χαλάσει από το απόγευμα.


Ενώ και στην ανάρτηση που έκανε στο Facebook, ο μετεωρολόγος του Open επισημαίνει πως πρέπει να δοθεί προσοχή στους νοτιάδες που θα πνέουν σε επίπεδα θυέλλης.



iEidiseis.gr