MY KTEO

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Υποψήφιος δήμαρχος Σκύρου ο Κυριάκος Αντωνόπουλος


Ο Κυριάκος Αντωνόπουλος ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για Δήμαρχος Σκύρου στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές 2023. Διαβάστε την ανακοίνωση του υποψήφιου δημάρχου: Αγαπητοί συμπολίτες και φίλοι,

 Όπως ήδη γνωρίζετε έχω θέσει υποψηφιότητα για Δήμαρχος Σκύρου δύο φορές, το 2014 και το 2019, ως επί κεφαλής της Δημοτικής παράταξης Ενωτικό Μέτωπο Πρωτοβουλίας Σκυριανών (Ε.Μ.ΠΡΩ.Σ).

 

Με τα Δημοτικά θέματα, τόσο εγώ όσο και μέλη της παράταξης μας, ασχολούμαστε σταθερά για πολλά χρόνια και πριν από τις δύο αυτές υποψηφιότητες.

Φιλοδοξία της παράταξης μας και δική μου είναι η διαχείριση των θεμάτων του Δήμου με ευθύτητα, ειλικρίνεια, εντιμότητα, ταπεινότητα και ουσιαστικό διάλογο με την κοινωνία.

Αυτά που διαχρονικά λείπουν από το Δήμο μας είναι, ο καλός προγραμματισμός, η συνεργασία και η έμφαση στην ποιότητα ως προς το αποτέλεσμα είτε αφορά την προσφορά υπηρεσιών είτε την εκτέλεση των δημοτικών έργων.

Μια νέα διεκδίκηση της Δημαρχίας αποτελεί προσδοκία της κοινωνίας, επιθυμία της παράταξης μας αλλά και δική μου.

Προτεραιότητα μας είναι η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, της πολιτιστικής ταυτότητας, η ενίσχυση της παραγωγικότητας & των τοπικών των προϊόντων και η διαφύλαξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της Σκύρου που αποτελούν το βασικό της κεφάλαιο και πλεονέκτημα.

Παράλληλα οφείλουμε να αντισταθούμε αδιαπραγμάτευτα στην επιχειρούμενη βιομηχανική επένδυση των ανεμογεννητριών και τις δήθεν αναπτυξιακές προτάσεις για «μεγάλα» έργα που δεν αντέχει το νησί και το περιβάλλον.

Διαθέτουμε όλα τα εφόδια και τις συνεργασίες για να καλύψουμε όλο το Νησί με δράσεις περιβαλλοντικής προστασίας που ήδη εφαρμόζουμε. Αλλά και να αναβαθμίσουμε την ουσιαστική ανακύκλωση και τη διαλογή των απορριμμάτων στο νησί, για να μειώσουμε τη συμμετοχή μας στη ρύπανση.

Έχουμε τη γνώση, τον τρόπο και την εμπειρία για να βελτιώσουμε το τουριστικό προφίλ της Σκύρου και να επεκτείνουμε την τουριστική περίοδο στη βάση του βιώσιμου τουρισμού, με την εισαγωγή της ποιότητας και του περιβαλλοντικού σεβασμού σε κάθε επίπεδο παρέμβασης, υπέρ της τοπικής οικονομίας και του φυσικού τοπίου.

Έχουμε την δυνατότητα να προωθήσουμε τον πολεοδομικό σχεδιασμό σε όφελος των κατοίκων του νησιού και μπορούμε να εγγυηθούμε πραγματική αξιοπιστία μελετών και ποιοτική εκτέλεση δημοτικών έργων.

Έχουμε δώσει σαφή δείγματα για το πώς δραστηριοποιούμαστε στα κοινά της Σκύρου μέσα από το Δήμο, την ΣΝΕ παλιότερα, και το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου μέχρι σήμερα, μέσα από υλοποιημένη – χειροπιαστή δημιουργία, πολιτική και ενέργειες που στοχεύουν στο συμφέρον του συνόλου και όχι του ατόμου.

 Όσοι μέχρι σήμερα συμμετείχαν είτε ως ψηφοφόροι μας η μέλη της παράταξης μας αλλά και όσοι θα εντάσσονται σε αυτή είναι πιστοί στις θέσεις και τις αξίες που εκπροσωπούμε και οι οποίες βασίζονται στην υιοθέτηση των αυτονόητων, τη λογική, το κοινωνικό δίκαιο και την πολιτική ηθική.

Η Σκύρος χρειάζεται επειγόντως αναβάθμιση και αλλαγή επιπέδου με την εισαγωγή της ποιότητας παντού. Κάτι που ήδη προσφέρουμε με χειροπιαστές αποδείξεις και μετρήσιμα αποτελέσματα.

Σ αυτό τον τόπο όλοι γνωριζόμαστε και είμαστε ήδη αξιολογημένοι από τη μέχρι τώρα πορεία μας. Η ενασχόληση με τα κοινά για να μπορεί να κριθεί απαιτεί παρουσία με διάρκεια σε δημιουργική περίοδο της ζωής μας . Πρέπει, όλοι όσοι επιδιώκουμε θέσεις ευθύνης, να αξιολογούμαστε από την καταγεγραμμένη μας παρουσία και προσφορά, την διοικητική ικανότητα, το όραμα και την αποτελεσματικότητα.

Με αυτές τις σκέψεις συναποφασίσαμε και αποφάσισα να θέσω και πάλι υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023, γιατί πιστεύουμε πως μπορούμε να υπερασπιστούμε πιο ενεργητικά και πιο ολοκληρωμένα το νησί μας. Είμαστε παράταξη χωρίς εξαρτήσεις και υποχρεώσεις, μας γνωρίζετε από το αξιολογημένο σε Εθνικό και Διεθνές επίπεδο υλοποιημένο έργο του επί κεφαλής της παράταξης από τη θέση ευθύνης που κατέχει, με εμπειρία στη Δημόσια διοίκηση & μακροχρόνια προσφορά.

 

Κανείς από εσάς δεν περισσεύει στο νέο κάλεσμα για την κοινή προσπάθεια. Για να πετύχουμε τους στόχους που μαζί οραματιζόμαστε και να αναδείξουμε τη Σκύρο στο ΝΗΣΙ ΠΡΟΤΥΠΟ μας αξίζει !

Κυριάκος Γ. Αντωνόπουλος

 

Δημοτικός Σύμβουλος, επί κεφαλής Δημ. παράταξης (Ε.Μ.ΠΡΩ.Σ)

Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Σκύρου

Επιχειρηματίας Τουρισμού