MY KTEO

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοινώνει ψηφοδέλτια για τις εκλογές

 


Η ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει στη δημοσιότητα το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοδελτίων του, έφτασε. Σήμερα, στις 12.00, συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία και θα επισφραγίσει τις επιλογές τις επιτροπής που έκανε τις επιλογές.

 Ωστόσο, όλα δείχνουν πως η Κουμουνδούρου δεν θα ανακοινώσει τα «βαριά χαρτιά» που ετοιμάζει για τις εκλογές. Αντίθετα, θα ανακοινώσει πρόσωπα που σηματοδοτούν στις τοπικές κοινωνίες την αμφίπλευρη διεύρυνση του κόμματος, το άνοιγμά του στη νέα γενιά, επιστήμονες με τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά και ορισμένα ονόματα που προέρχονται από τον χώρο του πολιτισμού. 

Ανάμεσα στους υποψήφιους που θα ανακοινωθούν, θα είναι στην Εύβοια ο πρώην υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Συμεών Κεδίκογλου (ΦΩΤΟ) και ο πρώην περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θόδωρος Καρυπίδης, στην Κοζάνη. 

Στην Κεφαλονιά θα είναι ο καθηγητής και σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Φαραντούρης, αλλά και οι ακαδημαϊκοί και πρώην πρυτάνεις, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης και Γιάννης Μυλόπουλος, σε Ιωάννινα και Ά Θεσσαλλονίκης, αντίστοιχα. 

Επίσης, αναμένεται να ανακοινωθούν και οι ηθοποιοί Μάριος Αθανασίου, στον Βόρειο Τομέα της Β΄Αθηνών και η Άννα Ελεφάντη στην Ά Αθήνας. 

Την ίδια στιγμή, ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει αποφασισμένος να απαντά ο ίδιος, άμεσα και χωρίς περιστροφές, σε όσα χτυπήματα «κάτω από τη μέση» ρίχνει η Νέα Δημοκρατία.