MY KTEO

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Ζεμπίλης: Από την αυτοδιοίκηση έχω μάθει να είμαι κοντά στο πολίτη!

Στην εκδήλωση της κοπής της παραδοσιακής βασιλόπιτας του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Εύβοιας, παρευρέθηκε χθες το απόγευμα ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης, ο οποίος απένειμε

την τιμητική πλακέτα στο δήμαρχο Ιστιαίας Αιδηψού κ. Γιάννη Κοντζιά. Ο κ. Ζεμπίλης συγχάρηκε τον πρόεδρο και τη διοικούσα επιτροπή του ΕΒΕΕ για την πρωτοβουλία του να βραβεύσει τον Υφυπουργό κ. Χρήστο Τριαντόπουλο και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης διότι, όπως ανέφερε ,μεταξύ άλλων, «η προσπάθεια δεν ήταν ενός ανθρώπου, αλλά χρειάστηκε η αγαστή συνεργασία της κεντρικής κυβέρνησης, των φορέων, όπως το Επιμελητήριο, και της αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, προκειμένου να δρομολογηθεί η ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας, με κυρίαρχο έργο το βόρειο οδικό άξονα, και να κάνουμε το τόπο αυτό πιο όμορφο και πιο παραγωγικό, μετά τη μεγάλη φυσική καταστροφή. 

Έχω τη χαρά να απονέμω τιμητική πλακέτα στο δήμαρχο κ. Κοντζιά και αυτό γιατί προέρχομαι και εγώ από τον ίδιο χώρο και έχω μάθει να υπηρετώ τις αρχές της αυτοδιοίκησης, το να είσαι χρήσιμος, ουσιαστικός και διεκδικητικός και κυρίως την αρχή της εγγύτητας, το να είσαι κοντά στους πολίτες, όταν το έχουν ανάγκη. Αυτή είναι μια αυτοδιοίκηση που ξέρει να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, ακόμα και όταν οι συνθήκες είναι δύσκολες, ακόμα και όταν οι συνθήκες έχουν να κάνουν με την απόγνωση των ανθρώπων, μετά από μια μεγάλη φυσική καταστροφή» 

Τέλος ο κ. Ζεμπίλης ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους καλή χρονιά με υγεία και δύναμη, επίσης ευχήθηκε «καλύτερες δουλειές, λιγότερους φόρους και περισσότερη ανάπτυξη»!