MY KTEO

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Δεν μάσησε τα λόγια του ο Μητροπολίτης: Ίσως η ολοτελής καταστροφή της Βόρειας Εύβοιας να είναι και αυτή αποτέλεσμα ολιγωρίας


Δεν μάσησε τα λόγια του ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος στην χθεσινή εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και «έσφαξε με το μπαμπάκι» εκείνους από τα υψηλά κλιμάκια της πολιτείας, που κλήθηκαν να διαχειριστούν την κρίση με τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Βόρεια Εύβοια.

Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή την βράβευση των αυτοδιοικητικών που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή τον Αύγουστο του 2021 (δείτε εδώ), ο σεβασμιότατος όταν πήρε το λόγο αναφέρθηκε στην εγκατάλειψη της Εύβοιας από την πολιτεία και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Νομός θα σταματήσει να έχει αυτή την αντιμετώπιση μετά και τις πυρκαγιές. 

«Η Εύβοια δεν έχει τύχει της στοργής, του ενδιαφέροντος και της βοηθείας από εκεί που θα έπρεπε. Αυτό είναι πανθομολογούμενο. Ίσως και η ολοτελής καταστροφή της Βόρειας Εύβοιας να είναι και αυτή αποτέλεσμα μια τέτοιας ολιγωρίας» είπε ο σεβασμιότατος στο πλαίσιο όχι παραπόνου, αλλά διεκδίκησης, όπως ξεκαθάρισε. 

Ζήτησε μάλιστα από τον παρόντα και βραβευθέντα υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο να μεταφέρει τα λόγια του στον πρωθυπουργό: «Θέλω να παρακαλέσω τον κ .Τριαντόπουλο, αυτά τα ταπεινά λόγια του Επισκόπου της Χαλκίδος να τα φτάσει στον πρωθυπουργό, ώστε όλα αυτά που έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν και η Βόρειος Εύβοια να ξαναγίνει, όπως ήταν, παράδεισος»!