MY KTEO

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Με αιχμές κατά του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης η ανεξαρτητοποίηση της Σοφίας Κόλλια-Βότση


Επιστολή ανεξαρτητοποίησης κατέθεσε χθες η δημοτική σύμβουλος Δήμου Κύμης Αλιβερίου Σοφία Κόλλια-Βότση στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργο Ζέρβα. Η δημοτική σύμβουλος παραιτήθηκε από τον συνδυασμό "Νέοι Ορίζοντες" για λόγους ευθιξίας, όπως η ίδια έκανε γνωστό, αφήνοντας και αιχμές για τον επικεφαλής του συνδυασμού της μείζονος αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά το κείμενο της ανεξαρτητοποίησης της κ. Κόλλια-Βότση:

Έχοντας στηρίξει το συνδυασμό με τον οποίο κατήλθα στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, με την συμμετοχή μου σε αυτόν, στερώντας χρόνο τόσο από την οικογένεια μου, όσο και από την επιχείρηση από την οποία βιοπορίζομαι, συνεισφέροντας με όλες μου τις δυνάμεις στην επιτυχία του, δεν περίμενα επ' ουδενί να πληροφορηθώ μέσω διαρροών σε φίλα προσκείμενους δημοσιογράφους, ότι δεν είμαι πλέον αρεστή στον επικεφαλής του συνδυασμού μου. Θεωρώ πως αν εκείνος δεν ήταν σύμφωνος με την εν λόγω τοποθέτηση, όφειλε να την έχει διαψεύσει άμεσα, αφού οι πληροφορίες οι οποίες «διέρρευσαν» από την εν λόγω δημοσιογράφο, η οποία δεν είναι η πρώτη φορά που λοιδορεί το πρόσωπο μου, όπως στο παρελθόν είχε λοιδορήσει και το δικό του πρόσωπο, υποτίθεται πως προέρχονται από το περιβάλλον του. 

Ίσως από κάποιους να θεωρείται πολιτική όλη αυτή η διαδικασία, επειδή όμως απέχει κατά πολύ από τη δική μου λογική και ηθική και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, θεωρώ πως πλέον με χωρίζουν περισσότερα από αυτά που με ενώνουν με τον συνδυασμό των Νέων Οριζόντων. 
Η στάση με την οποία έχω αντιμετωπισθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα με τον συνδυασμό να νίπτει τας χείρας του, βλέποντας με να βάλλομαι και να δέχομαι πόλεμο επανειλημμένα, από φιλικά προσκείμενα τους μέσα ενημέρωσης, θεωρώ πως δεν αξίζει στο πρόσωπό μου. 

Σεβόμενη τον εαυτό και την αξιοπρέπεια μου, παραιτούμαι από μέλος του συνδυασμού «Νέοι Ορίζοντες» για λόγους ευθιξίας και παραμένω στο Δημοτικό Συμβούλιο ως ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος. 

Θεωρώ καθήκον μου απέναντι στους συντοπίτες μου οι οποίοι με στήριξαν με τη ψήφο τους, να μην παραδώσω την έδρα μου, ώστε να συνεχίσω να καταβάλω τη μέγιστη προσπάθεια από το δικό μου μετερίζι, τόσο για το συμφέρον τους, όσο και για το γενικό συμφέρον της περιοχής μας.