MY KTEO

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Ερέτριας ο Μπάμπης Καραβάς- Ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του


Θα διεκδικήσει ξανά το Δήμο Ερέτριας ο Μπάμπης Καραβάς και θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Την Παρασκευή το απόγευμα έκανε γνωστές τις προθέσεις του και ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του σε συγκέντρωση συμβούλων και φίλων του συνδυασμού του.




Στην ομιλία του αναφέρθηκε σε αυτά που έπρεπε, αλλά δεν έχουν γίνει από την παρούσα Δημοτική αρχή και ανέπτυξε τους βασικούς άξονες του προγράμματός του.

Ολόκληρη η ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Δήμου Ερέτριας:

Θέλω από καρδιάς να σας ευχαριστήσω για την σημερινή σας παρουσία που ξεπέρασε κάθε αισιόδοξη προσδοκία μου!!

Ο στόχος μας λοιπόν είναι  ένας! Να πάμε τον τόπο μπροστά! Και Αυτό  δεν είναι υπόθεση ενός..αλλά ούτε καν και υπόθεση μιας παράταξης. Είναι υπόθεση όλων μας!

Ο Μανώλης Μανής σας περιέγραψε μια διαδικασία κοινωνικής και θεσμικής διαβούλευσης. Και αυτό είναι κάτι που το πιστεύω βαθιά μέσα μου. Μια διοίκηση κρίνεται όχι απλώς για τα έργα που κάνει  αλλά πρωτίστως για τον πολιτικό πολιτισμό που αφήνει παρακαταθήκη. Και η παρούσα δημοτική αρχή  απέτυχε  κυρίως, γιατί αρνήθηκε να συν διαμορφώσει με τους πολίτες και να συνδέσει τις αποφάσεις της με τις ανάγκες της κοινωνίας.

Επί 4 χρόνια η παρούσα δημοτική αρχή δεν κατάφερε να μας παρουσιάσει  ένα ολοκληρωμένο Πρόγραμμα, που θα απαντά βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα στις ανάγκες του Δήμου μας.

-Έργα, προγραμματισμένα από την προηγούμενη δημοτική περίοδο, που  η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να φέρει εις πέρας και που επαναλαμβάνονται μονότονα σε κάθε Τεχνικό της Πρόγραμμα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα είναι το κλειστό γήπεδο Μπάσκετ στην Ερέτρια, τα έργα βελτίωσης στις αθλητικές μας εγκαταστάσεις το κυνοκομείο κ.α..

-Σπατάλη ιδίων πόρων σε έργα που θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις  να αντληθούν κεφάλαια από Εθνικά, Ευρωπαϊκά η και Διακρατικά Προγράμματα.

 -Κανένα έργο και καμιά μελέτη για δημιουργία η βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων πλην του Ανοιχτού γηπέδου μπάσκετ στην Αμάρυνθο όπου και αυτό ήταν από το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2021(2,5  χρόνια καθυστέρηση).

-Κανένα έργο και καμία μελέτη για δημιουργία πολιτιστικών κέντρων σε  Αμάρυνθο και Γυμνό.

-Κανένα έργο και καμία μελέτη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών του Δήμου.κ.α.

-Ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που είτε από άγνοια είτε από λάθη δεν εκμεταλλευτήκαμε χρηματοδοτικά εργαλεία με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τα έργα αγροτικής οδοποιίας μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής  Ανάπτυξης όπου ο Δήμος μας έχασε σχεδόν 1.000.000 ευρώ.

Τι είδαμε; Μικρο-Έργα που δεν εντάσσονται σε ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό χωρίς  να υπολογίζονται  οι προτάσεις των φορέων του δήμου και των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης.

Στον τομέα της Οικονομίας και της Διοίκησης ακόμα και σήμερα κανένας δεν έχει καταλάβει πιο είναι το αναπτυξιακό μοντέλο;

Οικονομική δυσπραγία, πανδημία, ακρίβεια και ενεργειακό κόστος είναι ένα κοκτέιλ κρίσεων που ταλαιπωρούν εδώ και χρόνια τους επιχειρηματίες μας.

Ο Δήμος Ερέτριας ΟΦΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ να σταθεί δίπλα στις επιχειρήσεις.

Πέρα από ένα στοχευμένο και ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την Τουριστική Προβολή που θα στοχεύει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

απαιτείται:

Α) Γενναία μείωση  των Δημοτικών Τελών για όλες τις Επιχειρήσεις

Β) Μείωση  των τελών για παραχώρηση Κοινοχρήστων Χώρων

Γ) Μείωση  των τελών για παραχώρηση αιγιαλού για το σύνολο των καταστημάτων

Και  Δεν είναι λαϊκισμός όπως κατηγορήθηκα όταν τοποθετήθηκα στο δημοτικό συμβούλιο αλλά  ΑΝΑΓΚΗ!!

Καταθέσαμε μια δέσμη προτάσεων για την προβολή του Δήμου μας που συνοψίζονται στους εξής άξονες:

- Ενημέρωση των tour operators

- Καμπάνια στα social media

- Προβολή του Δήμου μας στα κεντρικά media

- Συμμετοχή μας στις Εκθέσεις Τουρισμού.

Αγροτικής μας Οικονομίας

Οφείλουμε σαν Δήμος να αναπτύξουμε ένα ευρύ πλαίσιο δράσεων που θα δημιουργήσουν  ένα αναπτυξιακό- ανθεκτικό-πρότυπο στήριξης της Αγροτικής μας Οικονομίας. Οφείλουμε να προσφέρουμε όλα τα επενδυτικά-προωθητικά-εκπαιδευτικά εργαλεία στους Ανθρώπους μας . Όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε και να προσφέρουμε στην παγκόσμια αγορά τροφίμων & ποτών ένα “παράθυρο γνώσης” των αγροδιατροφικών προϊόντων που παράγει και προσφέρει ο ευλογημένος μας τόπος  αλλά και να βοηθήσουμε να ανυψωθούν τα προϊόντα αυτά στο υψηλότερο “σκαλοπάτι” της διεθνούς γαστρονομίας, στη θέση που πραγματικά τους αξίζει.

Και βέβαια Να Αναπτύξουμε συνέργειες μεταξύ των κλάδων αγροδιατροφής, τουρισμού & εστίασης

ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ...ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ.

KOINΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζούμε σε ένα απρόβλεπτο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον με τεράστιες γεωπολιτικές αλλαγές που επηρεάζουν άμεσα την ζωή όλων μας.Με την αύξηση του κόστους ενέργειας (80-150 ευρώ Μ.Ο. σε κάθε λογαριασμό) και με την αύξηση των τιμών των αγαθών απαιτούνται να δημιουργηθούν ισχυρές κοινωνικές δομές. Δυστυχώς και σε αυτόν τομέα ο Δήμος Ερέτριας υπέδειξε μηδενικά κοινωνικά αντανακλαστικά.

Χρειαζόμαστε άμεσα ισχυρούς κοινωνικούς και υγειονομικούς θεσμοθετημένους οργανισμούς όπως το Δημοτικό Ιατρείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο και το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Για να δημιουργήσουμε έναν Δήμο Πρότυπο με Προοπτική χρειάζεται μια Διοίκηση με όραμα και αποφασιστικότητα που θα έχει ως ισχυρό σύμμαχο την ίδια την Κοινωνία.

Εμείς έχουμε συνοψίσει τις προτεραιότητες μας σε 7 Βασικούς Άξονες!!

1)Να δημιουργήσουμε έναν Δήμο με ψηφιακές υποδομές που θα διευκολύνει την καθημερινότητα του πολίτη...το project αυτό το ονομάζουμε Έξυπνος Δήμος

2)Να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα ,να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και να στοχεύσουμε σταδιακά να επιστρέψουν οι νέοι μας στον τόπο τους..και πιστέψτε με αν δουν προοπτική θα επιστρέψουν

3)Να αναβαθμίσουμε και να δημιουργήσουμε νέες αθλητικές εγκαταστάσεις..με κορυφαίο στοίχημα μας να δημιουργήσουμε στην Αμάρυνθο ένα κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ..και να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες για το κλειστό της Ερέτριας..Το δικαίωμα για άθληση δεν πρέπει να το στερούμε άλλο από τα παιδιά μας

4)Να προβάλουμε τα τουριστικά και πολιτιστικά μας αποθέματα ώστε να τα χρησιμοποιήσουμε ως βασικό μοχλό ανάπτυξης και ανάτασης της τοπικής μας οικονομίας

5)Να στηρίξουμε τους ανθρώπους του πρωτογενή τομέα αναδεικνύοντας τον αγροδιατροφικό μας πλούτο

 6) Να μεριμνήσουμε για τους ευάλωτους κοινωνικά συμπολίτες μας δημιουργώντας έναν Δήμο με ισχυρά Κοινωνικά αντανακλαστικά.

και

7)Οφείλουμε να δρομολογήσουμε έργα που θα οδηγήσουν τον Δήμο μας σε αναπτυξιακή τροχιά όπως η παράκαμψη Αμαρύνθου-έχουν γίνει βήματα προόδου χρειάζονται να γίνουν και άλλα,αναβάθμιση των λιμένων μας και δημιουργία υδατοδρομίων η τουλάχιστον υδάτινων πεδίων, επαναλειτουργία του Νησιού των Ονείρων κ.α.

Αγαπητοί μου φίλοι τα διλλήματα των επερχόμενων δημοτικών εκλογών είναι ξεκάθαρα..

Θα πάμε με εκείνους που πάνε τον τόπο μας πίσω; Ή με εκείνους που θα πάνε τον τόπο μας Μπροστά

Θα πάμε με εκείνους που θα κάνουν τα πάντα για να έχουν απλά μια καρέκλα εξουσίας ή με εκείνους που θα κάνουν τα πάντα για ένα καλύτερο μέλλον

Θα πάμε με εκείνους που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς...ή με εκείνους που αναζητούν ισχυρές κοινωνικές συμμαχίες και θέλουν τον πολίτη συμμέτοχο στις αποφάσεις

Εμείς ανήκουμε ξεκάθαρα στην 2η κατηγορία...

Σήμερα ξεκινάμε ένα όμορφο και δημιουργικό ταξίδι ..ένα ταξίδι με τελικό προορισμό τις εκλογές του Οκτωμβρίου..και σε αυτό το ταξίδι σας θέλουμε δίπλα μας!

Οφείλουμε να δημιουργήσουμε έναν Δήμο που θα χαίρεσαι να ζεις και να δημιουργείς...

και το Οφείλουμε όχι μόνο στους παππούδες μας που χτίσανε πέτρα πέτρα αυτόν εδώ τον Τόπο..όχι μόνο στους γονείς μας που θυσίασαν τα πάντα για να έχει η γενιά μου ένα καλύτερο μέλλον αλλά κυρίως στις επόμενες γενιές..που κινδυνεύουν να γίνουν η 1η μεταπολιτευτική γενιά που θα ζήσει χειρότερα από την προηγούμενη..

Με αίσθημα ευθύνης και αγάπης για αυτόν εδώ τον τόπο στέκομαι μπροστά σας και σας ανακοινώνω και επίσημα την υποψηφιότητα μου για την θέση του Δημάρχου Ερέτριας  και σας δεσμεύομαι για ένα πράγμα...ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΩ