MY KTEO

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Μπορείς να κάνεις σεξ ενώ κοιμάσαι;

 


Πιο επιρρεπείς στη σεξυπνία είναι οι άνδρες, τα άτομα με διαταραχές ύπνου και όσοι τα έχουν «τσούξει» πριν πέσουν για ύπνο.

 

Η σεξυπνία ορίζεται ως μια ακούσια σεξουαλική συμπεριφορά κατά την οποία κάποιος κάνει σεξ με κάποιον άλλο χωρίς να το καταλαβαίνει, ενώ και οι δύο κοιμούνται του καλού καιρού. Ο δεύτερος λογικά το παίρνει χαμπάρι, εκτός αν έχει κι εκείνος το ίδιο κουσούρι, οπότε κανείς δεν θυμάται τίποτα-. Ανήκει στις λεγόμενες παραϋπνίες, πρόκειται δηλαδή για διαταραχή ύπνου, όπως η υπνοβασία και το τρίξιμο των δοντιών. Κοινώς, το άτομο έχει στύση και πιθανότατα φτάνει σε οργασμό.

Στο παρελθόν το θέμα πέρναγε στα ψιλά, ως κάτι το πολύ σπάνιο, αλλά οι τελευταίες έρευνες το φέρνουν όλο και περισσότερο στο προσκήνιο, παρόλο που γενικά δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο να εκτιμηθεί με βεβαιότητα το κατά πόσο συμβαίνει (γι' αυτό εσείς που ξυπνάτε, μιλήστε για το καλό της επιστήμης, διάολε). Καναδοί επιστήμονες, πάντως, ισχυρίζονται πως πιο επιρρεπείς στη σεξυπνία είναι οι άνδρες, τα άτομα με διαταραχές ύπνου και όσοι τα έχουν «τσούξει» πριν πέσουν για ύπνο. Το στρες είναι κι αυτό ένας παράγοντας που σιγοντάρει τη σεξυπνία.

 

 

Η διέγερση κορυφώνεται συνήθως στο τρίτο και στο τέταρτο στάδιο του ύπνου, ή αλλιώς στον ύπνο βραδέων κυμάτων. Εκεί, δηλαδή, που τον έχεις πάρει κανονικά, κάτι ξυπνάει και βιάζεται να σηκωθεί. Το κακό μ' αυτή την υπόθεση είναι πρώτον ότι δεν θυμάσαι τίποτα (οπότε δώρον άδωρον) και δεύτερον ότι στην περίπτωση που δεν κοιμάσαι μόνος, κάποια /ος τη διάθεση του οποίου δεν είσαι σε θέση να τσεκάρεις εκείνη την ώρα, θα πληρώσει τη νύφη, πράγμα που μπορεί να έχει συνέπειες. Στην Ουαλία, για παράδειγμα, ένας Βρετανός, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για το βιασμό μιας ανήλικης τελικά αθωώθηκε, αφού αποδείχτηκε ότι έπασχε από την εν λόγω πάθηση. Όχι, αυτό δε σημαίνει ότι οι sexinsomnians έχουν τα ακαταλόγιστο, αλλά ότι αντιμετωπίζονται ως κλινικά ασθενείς.

 

Γι' αυτό λοιπόν, όσοι πάσχουν από σεξυπνία και το γνωρίζουν, καλό θα ήταν εκτός από τον άμεσα ενδιαφερόμενο να ενημερώσουν και το γιατρό τους. Όσοι πάλι κοιμούνται με κάποιον που υποφέρει από σεξυπνία, θα ήταν ακόμα καλύτερο να τους ενημερώσουν γιατί η φάση δεν έχει πολλή πλάκα.