MY KTEO

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

Τέλος οι «παράγκες» έξω από τις Διευθύνσεις Μεταφορών!


Νομοθετική ρύθμιση ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων που αλλάζει ριζικά τα δεδομένα.

Γράφει ο Γιώργος Κ. Ανδρής 

Τέλος στις «παράγκες» που έχουν στηθεί έξω από τις Διευθύνσεις Μεταφορών αναμένεται να βάλει η νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr σύντομα αναμένεται να λυθεί ένα πρόβλημα που είχε δημιουργήσει Προεδρικό Διάταγμα στις Σχολές Οδηγών σύμφωνα με το οποίο τους απαγόρευε να διεκπεραιώσουν οποιαδήποτε άλλη πράξη στο ίδιο χώρο με εκείνο της Σχολής Οδηγών. Το παράδοξο βέβαια ήταν ότι φορολογικά οι Σχολές Οδηγών έχουν το δικαίωμα να διεκπεραιώνουν και άλλες πράξεις αλλά εξαιτίας του Προεδρικού Διατάγματος καμία Σχολή Οδηγών εξαιτίας του κόστους δεν ενοικίαζε άλλο χώρο για να μπορεί νόμιμα να διευθετεί και άλλες εργασίες.

Ωστόσο μετά από παρέμβαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, όπως είχε δεσμευθεί και στην Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης (ΠΟΕΟ), αναμένεται άμεσα σχετική νομοθετική διάταξη που θα επιλύει το πάγιο αυτό αίτημα των επαγγελματιών του κλάδου και οι Σχολές Οδηγών να μπορούν να παρέχουν περισσότερες υπηρεσίες όπως οι διεκπεραιώσεις, στους χώρους λειτουργία τους.

Το θέμα συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, σε πρόσφατη συνάντηση ανάμεσα στον κ. Γεωργιάδη και τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης (ΠΟΕΟ) και Αντιπρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Νίκο Γρέντζελο, παρουσία και του Προέδρου του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

Σύμφωνα με τον κ. Γρέντζελο στις υπηρεσίες που θα διεκπεραιώνονται στις Σχολές Οδηγών μετά την ψήφιση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης θα περιλαμβάνονται οι μεταβιβάσεις οχημάτων, οι ανανεώσεις αδειών οδήγησης αλλά και επανέκδοσή τους λόγω απώλειας ή φθοράς, η έκδοση πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων ή τρέιλερ, κ.ά.

Παράλληλα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης τόνισε στο Newsauto.gr ότι στόχος των Σχολών Οδηγών είναι να αποτελέσουν τον ηλεκτρονικό πιστοποιημένο χρήστη της πλατφόρμας Gov.gr ώστε οι πολίτες που δεν μπορούν να διεκπεραιώσουν μόνοι τους κάποιο αίτημα προς το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ή κατά τις κατά τόπους Διευθύνσεις Μεταφορών. Δηλαδή τα στελέχη των Σχολών Οδηγών να εξελιχθούν σε ότι είναι οι λογιστές για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις οι οποίοι μεσολαβούν και αναλαμβάνουν τις υποθέσεις τους έναντι του υπουργείου Οικονομικών και των Εφοριών.



newsauto.gr