MY KTEO

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Σε σύσκεψη γυναικών στο Μαντούδι μίλησε η Γρανέττα Τσιβίκα

 


Με μεγάλη συμμετοχή γυναικών πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21/3 η σύσκεψη του ΚΚΕ στο Μαντούδι, με ομιλήτρια τη Γρανέττα Τσιβίκα, υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ στην Εύβοια. Η Γρ. Τσιβίκα, ανέδειξε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη γυναίκα τόσο στο χώρο δουλειά της όσο και στην ανατροφή των παιδιών, τη φροντίδα των ηλικιωμένων γονέων λόγω της παντελούς έλλειψης κρατικών δομών πρόνοιας, στήριξης της μητρότητας και των νέων ζευγαριών. Προβλήματα που βαραίνουν ακόμη περισσότερο από τις επιπτώσεις της καταστροφικής πυρκαγιάς που ρήμαξε τις περιουσίες τους και τις δουλειές τους. Από την πλευρά των γυναικών τέθηκαν με ιδιαίτερη μαχητικότητα ζητήματα που αφορούν τον τόπο τους. Όπως για παράδειγμα, η κατάσταση του Γυμνασίου Μαντουδίου το οποίο είναι κατασκευασμένο εδώ και 60 έτη, με ορατές κτιριακές φθορές χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί ο αναγκαίος στατικός- τεχνικός έλεγχος παρά τα επανειλημμένα αιτήματα της διεύθυνσης του σχολείου στο δήμο και τις αρμόδιες υπηρεσίες. Επίσης στάθηκαν στο υποστελεχωμένο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου που ούτε κατά διάνοια δεν καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής. Ανέφεραν χαρακτηριστικά την ανυπαρξία γυναικολόγου και παιδιάτρου και τα χιλιόμετρα που πρέπει να διανύσουν μέχρι τη Χαλκίδα, σε ένα απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο που ειδικά το χειμώνα εγκυμονεί κινδύνους αποκλεισμού της περιοχής,  προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε στοιχειώδεις υπηρεσίες υγείας γι αυτές και τα παιδιά τους.

 

Η Γρ. Τσιβίκα εξέφρασε τη στήριξη του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματα των γυναικών και δήλωσε πως με κάθε τρόπο το ΚΚΕ θα βρίσκεται στο πλευρό τους σε κάθε διεκδίκηση. Τόνισε πως το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που παλεύει για την κατάργηση της εκμεταλλευτικής κοινωνίας, του καπιταλισμού, που γεννά κάθε λαϊκό πρόβλημα, όπως και τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες.

 

Τέλος, κάλεσε τις παρευρισκόμενες να ψηφίσουν με  κριτήριο την ισχυροποίηση της δύναμης του ίδιου του λαού και ανεξάρτητα από προηγούμενες επιλογές τους να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Τη μοναδική ασπίδα προστασίας σήμερα, τη μοναδική ελπίδα του λαού για το αύριο.